De impact van pril verlies

Als je een kindje verliest in de zwangerschap, staat je leven stil. De teleurstelling is groot, het verdriet overweldigend en je toekomst ziet er ineens heel anders uit dan je hoopte. Naast de fysieke impact, is ook de emotionele impact vaak groter dan je vooraf kunt bedenken. De kans is groot dat je je afvraagt waarom het mis ging. Dat je het gevoel hebt dat je iets verkeerd hebt gedaan en iets had kunnen doen of laten om het verlies te voorkomen. Dit zijn heel begrijpelijke gedachten en gevoelens en ze komen bij veel vrouwen voor. Toch zijn ze onterecht. Ook spelen er vragen als ‘Kan ik me hiervoor ziekmelden en voor hoe lang?’ of ‘Hoe gaan andere vrouwen hiermee om? Ik hoor er nooit iemand over…’. Helaas zijn er geen pasklare antwoorden te geven. Iedere vrouw beleeft het op haar eigen manier en gaat er op haar eigen manier mee om. Het is vooral belangrijk dat je jezelf gunt wat jij nodig hebt.

Specifiek verlies vraagt om specifieke hulp 

Vrouwen die een kindje hebben verloren in de zwangerschap, vallen vaak tussen wal en schip in de reguliere hulpverlening. Nergens voelt het voor hen écht passend om aan te kloppen met het grote verdriet om het prille verlies. Daarnaast worden kennis over en aandacht voor de impact van het verlies in de zwangerschap regelmatig gemist bij psychologen, rouwkundigen en andere hulpverleners. En dat is logisch. Het verlies van een kindje in de zwangerschap is een heel specifieke vorm van verlies, die ook een specifieke benadering vraagt in het verwerkingsproces.

Heb jij een kindje verloren in de zwangerschap en heb je daar (nog steeds) last van?

Als je merkt dat je energie maar niet terugkomt, als je moeite hebt om van je sociale leven en dagelijkse bezigheden te genieten, dan heb je wellicht méér nodig om je leven (weer) écht op te pakken. Je bent in dat geval meer dan welkom voor het korte en krachtige programma:

‘Met kracht herstellen na pril verlies’

Binnen dit programma werk ik met het 5-stappenplan van Miskraambegeleiding Nederland, dat speciaal ontwikkeld is voor begeleiding na een miskraam, stilgeboorte en andere vormen van verlies in de zwangerschap. Met dit stappenplan zijn al vele vrouwen geholpen en de methode heeft zich ruimschoots in de praktijk bewezen. Het maakt niet uit hoe lang of kort je zwangerschap heeft geduurd en of het recent of langer geleden is gebeurd. Het programma werkt in alle situaties. Ook is het mogelijk om het programma samen met je partner te doorlopen.

Wil jij efficiënte en gespecialiseerde hulp?

Meld je dan aan voor het programma ‘Met kracht herstellen na pril verlies’. 

Wat brengt dit programma je?

  • Je staat met aandacht stil bij je verlies, waardoor je lekkerder in je vel komt te zitten en weer beter functioneert in je werk, je sociale leven en je relatie/gezin.
  • Je geeft je kindje plek in het gezin, waardoor meer rust ontstaat voor jou, je partner en je eventuele levende kinderen.
  • Persoonlijke begeleiding op maat. Als lifecoach heb ik ook aandacht voor andere thema’s die mogelijk spelen. Kijk hiervoor ook even bij ‘lifecoaching‘.
  • Praktische tips en handvatten voor jouw dagelijkse leven.
  • Je gaat met meer energie en vertrouwen je toekomst tegemoet.
  • Je krijgt meer rust en vertrouwen in een (eventuele) nieuwe zwangerschap.

Ben je benieuwd of het programma en ik bij jou passen? Dan kijk ik ernaar uit om met je kennis te maken en je meteen drie tips te geven voor jouw persoonlijke situatie. Het eerste gesprek is altijd gratis, dus bel, app of mail me gerust. Je bent welkom met al je vragen!

06 24885513

esther@eccoachingdelft.nl

“Na drie miskramen was ik opnieuw zwanger. Dat vond ik heel spannend en ik voelde veel onrust. Al na één afspraak met Esther ervaarde ik meer rust en voelde ik me krachtiger. Daardoor was ik meer ontspannen in de weken voordat ik mijn eerste echo kreeg.”

– Josine –

 

“Ik zou wel tegen iedere vrouw (en man) willen zeggen: Bij Esther moet je zijn als je jezelf herkent in haar verhaal. Bij Esther zit je goed.”

– Astrid –

 

“Alleen al het eerste telefoongesprek hielp mij enorm. Ik vond het heel fijn om er eindelijk eens met iemand zo open over te kunnen praten.”

– Stephanie –