Zo voelt zwanger zijn na verlies

Zwanger na een stilgeboorte: angst en onzekerheid

Na een stilgeboorte is zwanger zijn nooit meer hetzelfde als daarvoor. Een nieuwe zwangerschap gaat gepaard met meer onzekerheid, angst en spanningen. Je hebt behoefte aan extra controles en bent telkens weer blij als het hartje klopt en je kindje goed groeit. Met gemengde gevoelens kijk je uit naar de NIPT-uitslag en de twintig weken echo. Het lucht op als het goed is, maar je weet ook dat het ook daarna nog mis kan gaan. Je bent je daar zo bewust van dat je er niet op durft te vertrouwen dat het goed gaat met je baby.

Opnieuw zwanger zijn nadat je een stilgeboorte hebt meegemaakt is een enorme uitdaging op emotioneel gebied. Verbinding maken met het nieuwe kindje in je buik is moeilijk. Het voelt als een zeepbel in je hand; net zo mooi, maar ook net zo kwetsbaar. Je kunt niks doen om het te behouden en je bent bang om het te verliezen. Die angst weerhoud je om van je nieuwe zwangerschap te genieten. Je voelt je gespannen en ziet niet meer hoe mooi het eigenlijk is.

Ben jij na een stilgeboorte opnieuw zwanger en heb je last van angst, onzekerheid of spanningen? Of durf je na het verlies van je kindje een nieuwe zwangerschap helemaal niet aan? Met een beproefde methode help ik jou om het vertrouwen in jezelf, je lichaam en een nieuwe zwangerschap terug te krijgen. Je durft weer verbinding te maken met het nieuwe kindje in je buik én hebt alles gedaan om je eerdere verlies plek te geven. Dat is waardevol voor jou én voor het kindje in je buik!


Gespecialiseerde begeleiding

Als basispsycholoog, professioneel coach en ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in zwangerschapsverlies en begeleid ik vrouwen en koppels die een kindje verloren hebben in de zwangerschap. Ik help ze om met meer positieve energie het leven weer op te pakken en met meer rust en vertrouwen de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap tegemoet te gaan.

Ik ben er voor jou (en je partner) als je professionele, gespecialiseerde en persoonlijke hulp zoekt. Je kunt bij mij terecht voor begeleiding na een miskraam, herhaalde miskramen, een stilgeboorte of een zwangerschapsafbreking. Bij welke termijn je zwangerschap ook is geëindigd en of het recent of langer geleden is gebeurd, ik stem mijn begeleiding geheel af op jouw of jullie persoonlijke situatie. Ook als je in je leven meerdere keren of op verschillende manieren met verlies in de zwangerschap te maken hebt gehad.

Opgeleid door:


Met minder angst zwanger na een stilgeboorte

Voel je dat je meer nodig hebt om met het verlies van je stil geboren kindje om te gaan? Wil je met meer vertrouwen en minder angst een nieuwe zwangerschap aangaan? Of ben je opnieuw zwanger en wil je meer rust ervaren en meer van je zwangerschap genieten?
Doorloop dan het 90-dagen programma:

‘Met kracht herstellen na verlies in de zwangerschap’

 • Bewezen effectief
  Ik werk met het 5-stappenprogramma van Miskraambegeleiding Nederland, dat speciaal ontwikkeld is voor begeleiding na een miskraam, stilgeboorte of zwangerschapsafbreking en bij een nieuwe zwangerschap na verlies. Het is een krachtige methode, waarvan de effectiviteit ruimschoots in de praktijk bewezen is.
 • Professionele en (ervarings)deskundige begeleiding
  Dankzij mijn opleidingen in psychologie, coaching en miskraambegeleiding begeleid ik jou als professioneel coach rondom jouw miskraam en een (toekomstige) nieuwe zwangerschap. Door eigen ervaringen weet ik hoe het is om een kindje te verliezen in de zwangerschap, hoe het is om voor de keuze van een afbreking te staan én hoe het is om na verlies opnieuw zwanger te zijn. Dat ik ervaringsdeskundig ben, zet mijn begeleiding extra kracht bij.
 • Resultaat op korte termijn
  De kracht van het programma is dat je met volledige aandacht en in alle rust stilstaat bij je verlies, je nieuwe zwangerschap en bij alle gevoelens die daarbij horen. Je geeft op een efficiënte manier aandacht aan verschillende rouwtaken en leert opnieuw verbinding te maken met het kindje in je buik. Daardoor ontstaat al snel meer rust in jou, je relatie/gezin en een nieuwe zwangerschap.

Dit programma kun je alleen doorlopen of samen met je partner.


Zwanger na een stilgeboorte, hoe zou het zijn om…

ontspannen zwanger na verlies
 • Jouw gevoelens te delen met iemand die weet wat je meemaakt?
 • Ruimte te geven aan al je (weggestopte) emoties?
 • Meer rust te ervaren rondom het verlies van je kindje(s)?
 • Meer energie te hebben voor werk en sociale contacten?
 • Met meer positieve energie en vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan?
 • Je sterk te voelen in een (toekomstige) nieuwe zwangerschap?

Wil je kennismaken?

Een basis van vertrouwen en een persoonlijke klik is bij deze begeleiding heel fijn. Plan een vrijblijvende kennismaking in en ervaar meteen of het goed zit.

Kennismaken kan telefonisch, online of face-to-face bij mij in de praktijk. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen (digitaal) een kop koffie/thee te drinken.

Coach voor gespecialiseerde hulp na een stilgeboorte