Tips voor boeken over zwangerschapsverlies

Nadat je je kindje verloren bent in de zwangerschap, kan het lezen van boeken helpen om erkenning en herkenning te vinden. Een boek vinden dat bij jouw persoonlijke ervaring en informatiebehoefte aansluit, kan best even zoeken zijn. Deze lijst met boeken over zwangerschapsverlies (inclusief samenvattingen) bespaart je dus veel tijd en energie!


De boeken over zwangerschapsverlies gaan over:

  • Miskramen / herhaalde miskramen
  • Verlies in een (ver)gevorderde zwangerschap
  • Zwangerschapsafbreking
  • Verlies van een tweelingzwangerschap
  • Zwangerschap na verlies

Van al deze boeken vind je een korte beschrijving of samenvatting, zodat je al snel weet of een boek bij jouw persoonlijke situatie of behoefte aansluit.

Je selecteert eenvoudig de boeken over het onderwerp waar jij meer over wilt weten. Bespaar jezelf dus de energie om een boek te vinden dat bij je past en vraag hier de met zorg samengestelde boekenlijst aan!


Professionele en gespecialiseerde begeleiding

Als sociaal psycholoog, professioneel coach én ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen en koppels die een kindje verloren hebben in de zwangerschap.

Ik ben er voor jou (en je partner) als je professionele, gespecialiseerde hulp zoekt. Je kunt bij mij terecht voor begeleiding na een miskraam, herhaalde miskramen, een stilgeboorte of een zwangerschapsafbreking. Bij welke termijn je zwangerschap ook is geëindigd en of het recent of langer geleden is gebeurd, ik stem mijn begeleiding geheel af op jouw of jullie persoonlijke situatie.

Mijn begeleiding helpt jou (en je partner) om met de wirwar aan emoties om te gaan en om het verlies plek te geven in je leven en relatie. Dat zorgt ervoor dat je met meer positieve energie het leven weer op kunt pakken en dat je met meer rust en vertrouwen de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap tegemoet te gaat.

De lijst boeken over zwangerschapsverlies is samengesteld door Esther Cozijnsen