Zo mooi en kwetsbaar als een zwangerschap kan voelen (na verlies)

De impact van zwangerschapsverlies is groot

Als je een miskraam meemaakt of later in de zwangerschap je kindje verliest, staat je leven stil. Het gemis is groot, het verdriet overweldigend en je toekomst ziet er ineens heel anders uit dan je je had voorgesteld. Je vraagt je af waarom het jou is overkomen en of je iets verkeerd hebt gedaan. Na zwangerschapsverlies is het vertrouwen in jezelf en je lichaam niet meer hetzelfde en je vraagt je af of dat ooit weer beter wordt. Je wordt overvallen door emoties en vraagt je af of het normaal is hoe je je voelt. Je voelt je leeg, futloos en alleen met je verdriet.

Het verlies van een kindje in de zwangerschap, kan impact hebben op je zelfvertrouwen, je werk en je dagelijkse leven. Die impact van zwangerschapsverlies is niet voor iedereen even groot en komt ook niet voor iedereen op hetzelfde moment. Soms is de impact er meteen, soms pas maanden of zelfs pas jaren later. Iedereen gaat er op een eigen manier mee om. De kans is groot dat je partner heel anders met het verlies omgaat dan jij. Dat het jullie niet altijd (voldoende) lukt om er samen over te praten en gevoelens met elkaar te delen. Hoewel dit heel normaal is en veel voorkomt, kan het onbegrip veroorzaken en kan er ongewild meer afstand tussen jullie ontstaan.

Onzichtbaar verlies vraagt om een specifieke benadering bij de verwerking

De impact van verlies in de zwangerschap wordt helaas nog vaak onderschat, zowel door vrouwen/stellen die het meemaken als door werkgevers en (zorg)professionals die met hen te maken hebben. Zwangerschapsverlies is een specifieke vorm van verlies die om een specifieke benadering vraagt in het verwerkingsproces.

Ook heersen er helaas nog steeds taboes rondom vroege miskramen, het afbreken van een zwangerschap en óók rondom het zoeken van hulp bij het verwerken van deze ingrijpende gebeurtenissen. Dat maakt het niet makkelijker om het verlies en het verdriet de aandacht te geven die het mogelijk nodig heeft.


Gerichte aandacht voor je verlies in een 90-dagen programma

Merk je dat je er alleen of samen met je partner niet uitkomt en dat je hulp nodig hebt om met je verlies om te gaan of om een nieuwe zwangerschap aan te durven? Wil je geen langdurig traject met gesprekken bij een psycholoog of maatschappelijk werker? Of heb je die al gehad en heeft het je niet gebracht waar je op hoopte?

Dan geeft het 90-dagen programma ‘Krachtig herstellen na verlies in de zwangerschap’ jou wat je nodig hebt. Ik werk met de 5-stappenmethode van Miskraambegeleiding Nederland, die in korte tijd waardevolle resultaten oplevert.

Het is een bewezen methode die speciaal ontwikkeld is voor gerichte begeleiding na:

  • een miskraam
  • herhaalde miskramen
  • het verlies van een kindje later in de zwangerschap (stilgeboorte)
  • een afgebroken zwangerschap/ abortus

Het 90-dagen programma is een combinatie van persoonlijke begeleidingssessies en ondersteuning op afstand op de momenten dat jij het nodig hebt.
Met dit programma kom je in korte tijd weer lekkerder in je vel te zitten. Je krijgt weer zin om (leuke) dingen te doen, je staat positiever in het leven en functioneert weer beter in je werk, gezin en dagelijkse leven.

Je kunt het programma individueel doorlopen of samen met je partner.


Wat ik doe en voor wie ik er ben?

Als sociaal psycholoog, professioneel coach én ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen en koppels die een kindje verloren hebben in de zwangerschap. Ik help ze om met meer positieve energie het leven weer op te pakken en om met meer rust en vertrouwen de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap tegemoet te gaan.

Ik ben er voor jou (en je partner) als je professionele, gespecialiseerde hulp zoekt. Je kunt bij mij terecht voor begeleiding na een miskraam, herhaalde miskramen, een stilgeboorte of een zwangerschapsafbreking. Bij welke termijn je zwangerschap ook is geëindigd en of het recent of langer geleden is gebeurd, ik stem mijn begeleiding geheel af op jouw of jullie persoonlijke situatie. Ook als je in je leven meerdere keren of op verschillende manieren met verlies in de zwangerschap te maken hebt gehad.

Wil je meer weten over wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe? Lees dan meer over mij!


Wil je kennismaken?

Een basis van vertrouwen en een persoonlijke klik zijn bij deze begeleiding heel fijn. Een kennismaking met mij is daarom altijd gratis en vrijblijvend. Plan een afspraak in en ervaar meteen of het goed zit.

Kennismaken kan telefonisch, online of face-to-face bij mij in de praktijk. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen (digitaal) een kop koffie/thee te drinken.