Zo mooi en kwetsbaar als een zwangerschap kan voelen (na verlies)

Verlies in de zwangerschap heeft impact

Als je een miskraam meemaakt of later in de zwangerschap je kindje verliest, staat je leven stil. Het gemis is groot, het verdriet overweldigend en je toekomst ziet er ineens heel anders uit dan je je had voorgesteld.

Je vraagt je af waarom het jou is overkomen en of je iets verkeerd hebt gedaan. Het vertrouwen in jezelf en je lichaam is niet meer hetzelfde en je vraagt je af of dat ooit weer beter wordt. Je vraagt je af of het normaal is hoe je je voelt en hoe anderen hiermee omgaan. Je voelt je leeg, futloos en alleen met je verdriet.

De kans is groot dat je partner heel anders met het verlies omgaat dan jij. Dat het jullie niet (voldoende) lukt om er samen over te praten en gevoelens met elkaar te delen. Dit kan onbegrip of spanningen veroorzaken, waardoor er ongewild meer afstand tussen jullie ontstaat.

Veel vrouwen/stellen willen het alleen oplossen, want dat doen anderen toch ook? De impact van verlies in de zwangerschap wordt helaas nog vaak onderschat, zowel door vrouwen/stellen die het meemaken als door werkgevers en professionals die met hen werken. Het verlies van een kindje in de zwangerschap is een specifieke vorm van verlies die om een specifieke benadering vraagt in het rouwproces. Het is dus niet gek als het je alleen niet lukt.

Merk je dat je er alleen of samen met je partner niet uitkomt en dat je hulp nodig hebt om met je verlies om te gaan of een nieuwe zwangerschap aan te durven? Met gespecialiseerde hulp zet je in korte tijd grote stappen, zodat je beter functioneert in je werk en dagelijkse leven en met meer vertrouwen de toekomst tegemoet gaat.


Gespecialiseerde begeleiding

Als basispsycholoog, professioneel coach en ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in zwangerschapsverlies en begeleid ik vrouwen en koppels die een kindje verloren hebben in de zwangerschap. Ik help ze om met meer positieve energie het leven weer op te pakken en met meer rust en vertrouwen de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap tegemoet te gaan.

Ik ben er voor jou (en je partner) als je professionele, gespecialiseerde hulp zoekt. Je kunt bij mij terecht voor begeleiding na een miskraam, herhaalde miskramen, een stilgeboorte of een zwangerschapsafbreking. Bij welke termijn je zwangerschap ook is geëindigd en of het recent of langer geleden is gebeurd, ik stem mijn begeleiding geheel af op jouw of jullie persoonlijke situatie. Ook als je in je leven meerdere keren of op verschillende manieren met verlies in de zwangerschap te maken hebt gehad.

Opgeleid door:


Je verlies plek geven met een krachtig programma

Voel je dat je meer nodig hebt om met het verlies van je kindje(s) om te gaan? Wil je met meer energie en vertrouwen je leven weer oppakken? Of wil je meer vertrouwen krijgen in een (toekomstige) nieuwe zwangerschap? Dan kun je met mij het bewezen 5-stappenprogramma van Miskraambegeleiding Nederland doorlopen.

  • Bewezen effectief
    Het 5-stappenprogramma is speciaal ontwikkeld voor begeleiding na een miskraam, stilgeboorte of zwangerschapsafbreking. Het is een veel gebruikte methode, waarvan de effectiviteit ruimschoots in de praktijk bewezen is.
  • Professionele en (ervarings)deskundige begeleiding
    Dankzij mijn opleidingen in psychologie, coaching en miskraambegeleiding begeleid ik jou als professioneel coach rondom je verlies en stem ik de aanpak geheel af op jouw persoonlijke situatie, wensen en behoeftes. Door eigen ervaringen weet ik hoe het voelt om een kindje te verliezen in de zwangerschap en ook hoe het is om de keuze te (moeten) maken om een zwangerschap al dan niet af te breken. Dat ik ervaringsdeskundig ben, zet mijn begeleiding extra kracht bij.
  • Resultaat op korte termijn
    De kracht van het programma is dat je met volledige aandacht stilstaat bij je verlies en bij alle gevoelens die daarbij horen. Je geeft op een efficiënte manier aandacht aan diverse rouwtaken, waardoor al snel meer rust ontstaat in jou, je relatie/gezin en je dagelijkse leven.

Dit programma kun je alleen doorlopen of samen met je partner.

Benieuwd wat anderen van het programma vonden? Lees de ervaringen van vrouwen en koppels die jou/jullie zijn voorgegaan.


Wil je kennismaken?

Een basis van vertrouwen en een persoonlijke klik zijn bij deze begeleiding heel fijn. Een eerste kennismaking met mij is daarom gratis en vrijblijvend. Plan een afspraak in om even rustig kennis te maken en meteen te ervaren of het goed zit.

Kennismaken kan telefonisch, online of face-to-face bij mij in de praktijk. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen (digitaal) een kop koffie/thee te drinken.

Specialist verwerken miskraam of stilgeboorte