De impact van pril verlies

Als je een kindje verliest in de zwangerschap, staat je leven stil. De teleurstelling is groot, het verdriet overweldigend en je toekomst ziet er ineens heel anders uit dan je hoopte. Naast de fysieke impact, is ook de emotionele impact vaak groter dan je vooraf kunt bedenken. De kans is groot dat je je afvraagt waarom het mis ging. Dat je het gevoel hebt dat je iets verkeerd hebt gedaan en iets had kunnen doen of laten om het verlies te voorkomen. Dit zijn heel begrijpelijke gedachten en gevoelens en ze komen bij veel vrouwen voor. Toch zijn ze onterecht. Ook spelen er vragen als ‘Kan ik me hiervoor ziekmelden en voor hoe lang?’, ‘Wat kan ik doen om ermee om te gaan’ of ‘Hoe gaan andere vrouwen hiermee om? Ik hoor er nooit iemand over…’. Helaas zijn er geen pasklare antwoorden te geven. Iedere vrouw beleeft het op haar eigen manier en gaat er op haar eigen manier mee om. Het is vooral belangrijk dat je jezelf gunt wat jij nodig hebt.

 

Specifiek verlies vraagt om specifieke hulp 

Vrouwen die een kindje hebben verloren in de zwangerschap, vallen vaak tussen wal en schip in de reguliere hulpverlening. Nergens voelt het voor hen écht passend om aan te kloppen met het grote verdriet om hun prille verlies. Bij psychologen, rouwkundigen en andere hulpverleners wordt vaak specifieke kennis en aandacht gemist omtrent de emotionele impact van een miskraam, stilgeboorte of zwangerschapsafbreking. En dat is logisch. Het verlies van een kindje in de zwangerschap is een heel specifieke vorm van verlies, die ook een specifieke benadering vraagt in het verwerkingsproces.

 

Heb je een kindje verloren in de zwangerschap en ervaar je (vage) klachten?

Als je merkt dat je energie maar niet terugkomt, als je moeite hebt om van je sociale leven en dagelijkse bezigheden te genieten of het moeilijk vindt om kleine kinderen of zwangere vrouwen te zien, dan heb je wellicht méér nodig om verder te kunnen. Als je voelt dat je meer nodig hebt, ben je heel welkom voor mijn korte en krachtige programma dat specifiek gericht is op verlies in de zwangerschap.

Binnen dit programma werk ik met het 5-stappenplan van Miskraambegeleiding Nederland, dat speciaal ontwikkeld is voor begeleiding na een miskraam, herhaalde miskramen, stilgeboorte of zwangerschapsafbreking (al dan niet om medische redenen). Met dit stappenplan zijn al vele vrouwen geholpen en de methode heeft zich ruimschoots in de praktijk bewezen. Het maakt niet uit hoe lang of kort je zwangerschap heeft geduurd en of het recent of langer geleden is gebeurd. Het programma is voor alle situaties even effectief. Ook is het mogelijk om het programma samen met je partner of met lotgenoten te doorlopen.

 

Wil je efficiënte en gespecialiseerde hulp?

Het 5-stappenprogramma bied ik zowel individueel aan als in groepsverband:

  • Het individuele programma ‘Met kracht herstellen na verlies in de zwangerschap’ doorloop je in twee dagdelen met persoonlijke begeleiding en de volle aandacht van mij. Je partner is eventueel ook welkom.
  • Het groepsprogramma ‘Samen herstellen na verlies in de zwangerschap’ doorloop je in één dag samen met maximaal drie lotgenoten. Omdat er op deze dag wat minder ruimte is voor persoonlijke aandacht, vindt vooraf een uitgebreid kick-off gesprek plaats via Zoom. Spreekt jou dit aan? Meld je dan aan via de contact pagina

Wil je me op een laagdrempelige manier eerst een beetje beter leren kennen? Volg dan mijn gratis webinar over de impact van een miskraam op je dagelijkse leven.

Wat brengt het je?

  • Meer rust, energie en vertrouwen voor de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap.
  • Je komt lekkerder in je vel te zitten en functioneert weer (beter) in je werk, je sociale leven en je relatie/gezin.
  • Er ontstaat meer rust voor jou, je partner en je eventuele levende kinderen.
  • Praktische tips en handvatten voor je dagelijkse leven.
  • Begeleiding en (eventuele) nazorg op maat. Als loopbaancoach heb ik ook aandacht voor andere thema’s die mogelijk spelen. Kijk hiervoor ook even bij ‘loopbaancoaching‘.

Ben je benieuwd of het (groeps)programma en ik bij jou passen? Dan kijk ik ernaar uit om met je kennis te maken en je meteen enkele tips te geven voor jouw persoonlijke situatie. Het eerste gesprek is altijd gratis, dus bel, app of mail me gerust met al je vragen!

06 24885513

esther@eccoachingdelft.nl