Eerste hulp gesprek na zwangerschapsverlies

Als je het even niet meer weet

Als je een kindje verloren bent in de zwangerschap, tijdens de geboorte of kort daarna, stort je wereld in elkaar. Je weet niet wat je overkomt. Je leeft in een roes, je voelt je verlamd, verdrietig en neerslachtig en je hebt geen energie om iets te doen.

Eén op de vier vrouwen maakt dit mee. En toch is er niemand om je heen die je écht begrijpt en waarmee je erover kunt (blijven) praten. Je wilt anderen er niet (langer) mee ‘lastigvallen’ en na een poosje vraagt zelden nog iemand hoe het écht met je is.

Je bent de controle kwijt. Je krijgt goedbedoelde, onhandige en soms kwetsende opmerkingen of adviezen en je weet niet hoe je daarmee om moet gaan. Lastige en soms ook pijnlijke situaties overkomen je en je hebt het gevoel dat je daar niks tegen kunt doen. Alles en iedereen gaat door, terwijl jouw leven (nog steeds) stil staat. Je vraagt je af of het normaal is hoe je je voelt en wat je kunt doen om je beter te voelen en meer controle te krijgen.

Persoonlijke tips en handvatten

Je hebt behoefte aan een gesprek met iemand die weet wat dit verlies betekent en die er het liefst ook nog specifieke kennis over heeft. Iemand die vergelijkbaar verdriet kent en die je (helpende!) tips kan geven om je beter te voelen.

Die persoon ben ik graag voor je. In het Eerste hulp gesprek help ik je een stukje op weg om de controle terug te pakken in deze ingrijpende periode. In een gesprek van 30 minuten ben ik er voor jou en geef ik je direct waardevolle tips/handvatten die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie.


Plan nu een gratis Eerste hulp gesprek in!

Dan weet je snel wat je kunt dóen in plaats van afwachten.