Match jij nog met je werk?

In je loopbaan kom je één of meer keren op het punt dat je je afvraagt of je wel (of nog steeds) op de juiste plek zit. Of je doet wat je wilt doen of dat het misschien tijd is voor iets anders. Dat is logisch. Als mens ben je altijd in ontwikkeling. Je leert elke dag van nieuwe ervaringen, hoe groot of klein ook. En je omgeving staat ook niet stil, denk maar aan je relatie, je gezin, je familie, je woonomgeving en je gezondheid. Alles is veranderlijk. Het is dan ook niet vreemd dat het werk dat je op een willekeurig moment gekozen hebt, na enige tijd niet (meer) voldoende aansluit bij jouw eigenschappen, wensen, behoeften en capaciteiten.

Doordat jij en je werk geen match (meer) zijn, loop je erop leeg. Je gaat met tegenzin, buikpijn en/of andere (lichamelijke) klachten naar je werk en komt uitgeblust weer thuis. Vervolgens laad je thuis niet goed meer op, omdat je alweer opziet tegen je volgende werkdag. Misschien heb je lange tijd met veel plezier ergens gewerkt en ben je nu uitgekeken op je functie, haal je te weinig voldoening uit je werk of sta je stil in je ontwikkeling? Of misschien wil je een carrièreswitch maken, maar weet je nog niet precies wat je wilt of waar je moet beginnen? Wat je situatie ook is, de kans is groot dat het tijd is voor verandering! Je bent niet voor niks deze tekst aan het lezen.

Met mijn loopbaanprogramma help ik je de stappen te zetten die nodig zijn. Ik help je te onderzoeken wie je bent, waar je goed (en minder goed) in bent en wat je écht wilt. Je krijgt scherper in beeld welk type functie of organisatie er op dit moment bij je past, waar je het werk kunt vinden waar je energie van krijgt en wat er nodig is om daar te komen.

Meer dan loopbaancoaching

Loopbaanvragen staan nooit helemaal los van andere levensthema’s. Binnen mijn loopbaanprogramma komen daarom ook onderwerpen aan bod die niet altijd bij de loopbaanvraag lijken te horen, maar die er direct of indirect wel mee samenhangen. Denk aan vragen als:

  • Hoe kom ik weer lekker in mijn vel te zitten?
  • Hoe kan ik omgaan met stress en spanningen?
  • Ik zit vast in een ongewenst patroon, hoe kan ik dat doorbreken?
  • Hoe ga ik om met de tegenslagen die ik heb (gehad)?
  • Hoe krijg ik werk en privé meer in balans?

Hoe meer je jezelf onderzoekt, hoe meer kracht je in jezelf vindt

Ik begeleid je bij het vinden van jouw antwoorden en help je inzichten en handvatten te vinden om tot de gewenste verandering te komen op een manier die bij jou past. Je krijgt vertrouwen en zin om in actie te komen, waardoor de kans groot is dat er (eindelijk) echt iets gaat veranderen.

Heb je (ooit) te maken gehad met een miskraam, herhaalde miskramen, stilgeboorte of zwangerschapsafbreking? Dan heeft dat vaak ook invloed op je loopbaan of andere levensthema’s. Soms is die impact groot, soms klein. En soms is het bewust, vaak ook onbewust. Ik besteed daarom in mijn begeleiding ook aandacht aan je prille verlies. Dat zorgt ervoor dat jouw verlies je sowieso niet meer in de weg staat om het beste uit jezelf te halen. Je voelt meer rust, krijgt meer (zelf)vertrouwen en er ontstaat (nog) meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en werk.

Zet de eerste stap!

Ben je klaar om met jezelf aan de slag te gaan onder professionele begeleiding van mij? En ben je benieuwd of er een klik is met mij en mijn manier van werken? Stuur me een e-mail of Whatsapp-bericht of bel me even. Het eerste gesprek is altijd gratis, dus zet die eerste stap! Ik kijk ernaar uit om je te spreken.

06 24885513

esther@eccoachingdelft.nl 

 

“Ik kwam bij Esther met een loopbaanvraag. Door haar begeleiding heb ik duidelijker voor ogen gekregen wat ik goed kan en wat ik wil. Daardoor kan ik nu vol overtuiging de stap zetten om mijn baan op te zeggen en een nieuwe te zoeken.

Toen ik bij Esther kwam, was ik na een miskraam opnieuw zwanger. Ik had niet het gevoel dat ik last had van mijn miskraam of dat ik daar nog iets mee moest. Toch heeft Esther met mij enkele oefeningen gedaan rondom mijn miskraam en nieuwe zwangerschap en kennelijk zat er toch nog best veel verdriet. Ik besefte toen pas dat ik eigenlijk ook nog niet echt bezig kon zijn met mijn nieuwe zwangerschap. Door daar actiever bij stil te staan, lukt dat nu wel!”

Robin