Heb jij als professional genoeg te bieden aan ouders die te maken hebben (gehad) met pril verlies?

In sommige situaties zou je misschien graag méér willen doen dan gezien jouw rol, tijd en expertise mogelijk of passend is. Dan is het fijn om ouders door te verwijzen naar iemand die daar wél de juiste rol, tijd en kennis voor heeft. Of misschien zou je wel meer willen doen, maar weet je niet hoe? Dan is het fijn om informatie te krijgen van iemand die weet wat deze ouders nodig hebben en tips te krijgen hoe jij op jouw manier meer voor ze kunt betekenen.

coach zwangerschapsverlies

Ik ben Esther Cozijnsen. Als sociaal psycholoog en coach ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van ouders die een kindje verloren hebben in de zwangerschap, tijdens of kort na de geboorte. Ik werk met het beproefde programma van Miskraambegeleiding Nederland, aangevuld met methoden en technieken vanuit psychologie en coaching.

In de periode dat ik zelf te maken had met verliezen en spanningen in de zwangerschap, heb ik gezocht naar hulp. Nergens voelde ik me op mijn plek. Gespecialiseerde hulp was er nauwelijks. Áls het er was, was het moeilijk te vinden. Dat moet en kan anders!

Ik zet me ervoor in om de bekendheid en vindbaarheid van hulp op dit precaire thema te verbeteren. Om écht verschil te kunnen maken, werk ik graag samen met andere professionals die werken met ouders die te kampen hebben (gehad) met verlies in de zwangerschap.

Ben jij verloskundige, echoscopist, gynaecoloog, kraamverzorgende, huisarts of POH-GGZ? Heb je een andere functie in de geboortezorg of heb je op een andere manier als professional te maken met zwangerschapsverlies? En wil je méér bieden dan je nu kunt? Dan kom ik graag met je in contact!

Op deze pagina zijn verschillende diensten/producten te vinden, waarmee ik ouders met zwangerschapsverlies op weg help. Mogelijk kun je de ouders die je tegenkomt in jouw dagelijkse praktijk, hierop wijzen. Daarmee bespaar je ze een zoektocht naar passende hulp en kunnen ze die energie inzetten voor hun herstel.


Wil je meer weten of samenwerken?
Vul het CONTACTFORMULIER in!

Meld je dan aan voor een persoonlijke kennismaking. Ik kom graag bij je langs! Je bent ook heel welkom voor een kennismaking in mijn praktijk in Delft of online via Zoom. Vul het contactformulier in en dan neem ik z.s.m. contact op om een afspraak te maken!

Wil je liever meteen een afspraak inplannen voor jou en/of je team? Dat kan hier!

Contactformulier professional

Online informatieavond voor ouders (gratis)

Elke eerste maandag van de maand om 20:00

“Het webinar van Esther is heel informatief en herkenbaar. Ze gaf veel tips en handvatten waar ik echt iets mee kan!” (Anke)

“Je kunt merken dat Esther weet wat het is om een kindje te verliezen in de zwangerschap. Ze vertelt op een mooie en respectvolle manier(Loes)

“Heel fijn om dit allemaal te horen! Nu snap ik ook waarom ik nog steeds zo moe ben” (Patricia)

“Wat goed dat je deze erkenning geeft, dat ontbrak bij veel professionals waar wij mee te maken hadden” (Daniël)

Meer lezen? Klik hier!

(online) SCHOLING OP MAAT voor professionals

Hoe ga je om met ouders die te maken hebben (gehad) met het verlies van een kindje in de zwangerschap, tijdens of kort na de geboorte? Veel professionals worstelen met deze vraag. Wat kun je doen? En wat beter niet? Ik neem jou (en je collega’s) graag mee in ‘het land van rouw’ waar deze ouders zich in bevinden.

Birth Company over mijn online training ‘Afscheid nemen in de kraamtijd’

“Ouders die hun kindje later in de zwangerschap of bij de bevalling zijn verloren, hebben recht op kraamzorg. Een belangrijk onderdeel van de zorg is dan de mentale ondersteuning van het gezin. Voor dit stuk heb ik Esther gevraagd een online training te geven aan onze kraamverzorgenden.

Dat heeft zij op een hele professionele, praktische en prettige manier gedaan. De training heeft onze kraamverzorgenden concrete handvatten gegeven om met verschillende gevoelige en/of lastige situaties om te gaan. Ze hebben een goed beeld gekregen van de rol die ze kunnen aannemen, welke reacties ze (mogelijk) kunnen verwachten van rouwende ouders en welke ondersteuning zij deze ouders en de rest van het gezin kunnen bieden. Ook hebben ze geleerd wat ze in bepaalde situaties kunnen zeggen of doen (en wat beter niet) en hoe ze ervoor zorgen dat ze emotioneel niet te veel betrokken raken bij het gezin.

We zijn Esther dankbaar voor alle theoretische kennis, praktijkvoorbeelden en praktische handvatten die ze onze kraamverzorgenden heeft meegegeven over dit beladen onderwerp. Het was een ontzettend waardevolle en leerzame training! Zowel voor ervaren als voor minder ervaren kraamverzorgenden die werken bij gezinnen na verlies. Vanaf nu doen ze dat met nog meer kennis en vertrouwen en dat geeft onze zorg nóg meer waarde!”

Digitale brochure

Download hier mijn digitale flyer/brochure over mijn werkzaamheden! Deze kun je doorsturen aan cliënten die mogelijk baat hebben bij meer informatie, persoonlijke tips en/of meer begeleiding.

Fysieke brochures ontvangen?

Wil je fysieke brochures ontvangen die je terplekke kunt meegegeven aan cliënten of neer kunt leggen in je wachtkamer? Vraag een stapeltje aan via onderstaand formulier!