Ervaringen met begeleiding na verlies in de zwangerschap

 

-Koppel-

“Na een langdurig en ingrijpend traject wilden we graag samen iets doen om de emoties en de last van ons verlies te kunnen delen. We zijn allebei nuchter en hebben de neiging daardoor snel over bepaalde emoties heen te stappen. Dat wilden we nu bewust niet. We wilden ook voorkomen dat we over een langere tijd toch nog last krijgen van onverwerkt verdriet. Daarom hebben we contact met Esther opgenomen. We hebben eerst haar webinar gevolgd en toen besloten om het 5-stappenprogramma te doorlopen.

Het was fijn om daar gewoon alles te kunnen en mogen ervaren wat er was. Alles waar je thuis wellicht niet snel aan toegeeft of bij stilstaat en (te) makkelijk aan voorbij gaat. Het was juist waardevol om er samen zo bij stil te staan en onze gevoelens te delen. Esther biedt een toegankelijke sfeer, die wij niet als ‘zweverig’ hebben ervaren. En gedurende het programma was er nooit een oordeel vanuit Esther, maar mocht elke emotie en bevinding er gewoon zijn. Dat was erg prettig. We hebben hiermee een hele grote stap gezet! We gaan positiever en met meer vertrouwen de toekomst in.” 

-Anne-

“Ik heb contact gezocht met Esther omdat ik in mijn dagelijkse leven veel last had van mijn miskraam. Ik werd er vaak mee geconfronteerd in sociale contacten en vond het moeilijk om met kinderen om te gaan. Ook zag ik heel erg op tegen een nieuwe zwangerschap, daar zag ik echt het leuke niet meer van in.

Toen ik bij Esther kwam, was ik net opnieuw zwanger. Ik nam mezelf heel erg in bescherming en durfde niet blij te zijn. Ik negeerde de zwangerschap eigenlijk nog een beetje, omdat ik bang was om het weer kwijt te raken. Al na de eerste drie stappen van het 5-stappenprogramma voelde ik me veel rustiger en durfde ik weer meer verbinding te maken met het nieuwe kindje in mijn buik. Hoewel het nog steeds wel spannend is, is die allesoverheersende angst er niet meer en ben ik blij met mijn nieuwe zwangerschap. Ik voel nu ook heel sterk mijn liefde voor beide kindjes en dat het kindje in mijn buik echt heel welkom is. Dat voelt heel fijn.

Ik vond de begeleiding van Esther heel fijn, het heeft me precies gebracht wat ik nodig had.” 

-Mariëlle en Pim-

“Een paar weken na de stilgeboorte van onze dochter, hebben we preventief de vijf stappen met Esther doorlopen. We wilden zeker weten dat we er alles aan hebben gedaan om met het verlies van ons dochtertje om te gaan. We zijn blij dat we dat hebben gedaan. We weten nu dat we op de goede weg zijn en ons vertrouwen in de toekomst is weer aan het groeien.” 

-Iris-

“Ik ben vrij rationeel en was ook best sceptisch. Het verbaast me dat ik na de begeleiding van Esther zo snel meer rust voelde en dat die rust ook bleef, zelfs in de moeilijkste week van mijn cyclus. Ik dacht dat verwerken was er niet meer aan denken, maar dat is het niet. Ik kan nu aan mijn kindjes denken zonder die hele scherpe pijn te voelen en dat voelt completer. Mijn gezin voelt completer. Hoewel mijn zwangerschapswens nog steeds heel groot is, voelt het minder als móeten. Daardoor heb ik nu meer ruimte om te genieten van wat ik wél heb.” 

-Robin-

Toen ik bij Esther kwam, was ik na een miskraam opnieuw zwanger. Ik kwam met een loopbaanvraag en had niet het gevoel dat ik nog last had van mijn miskraam of dat ik daar nog iets mee moest. Toch heeft Esther met mij enkele oefeningen gedaan rondom mijn miskraam en zwangerschap en kennelijk zat er toch nog best veel verdriet. Ik besefte toen pas dat ik eigenlijk ook nog niet echt bezig kon zijn met mijn nieuwe zwangerschap. Door daar actiever bij stil te staan, lukt dat nu wel!” 

-Josine-

“Na drie miskramen was ik opnieuw zwanger. Dat vond ik heel spannend en ik voelde veel onrust. Al na één dagdeel met Esther ervaarde ik meer rust en voelde ik me krachtiger. Daardoor was ik meer ontspannen in de weken voordat ik mijn eerste echo kreeg.” 

Ervaringen met loopbaan- en lifecoaching

-Robin-

“Ik kwam bij Esther met een loopbaanvraag. Door haar begeleiding heb ik  duidelijker voor ogen gekregen wat ik goed kan en wat ik wil. Daardoor kan ik nu vol overtuiging de stap zetten om mijn baan op te zeggen en een nieuwe te zoeken.

Toen ik bij Esther kwam, was ik na een miskraam opnieuw zwanger. Ik had niet het gevoel dat ik nog last had van mijn miskraam of dat ik daar nog iets mee moest. Toch heeft Esther met mij enkele oefeningen gedaan rondom mijn miskraam en zwangerschap en kennelijk zat er toch nog best veel verdriet. Ik besefte toen pas dat ik eigenlijk ook nog niet echt bezig kon zijn met mijn nieuwe zwangerschap. Door daar actiever bij stil te staan, lukt dat nu wel!”

-Vera-

“Voordat het coachtraject van start ging voelde ik dat ik overspannen aan het raken was van het werk dat ik op dat moment deed. Ik heb toen mijn baan opgezegd en ben bij Esther langs gegaan. Ik wist totaal niet wat ik wilde, zowel privé als qua werk.

Door de thuisopdrachten, gesprekken en oefeningen met Esther heb ik daar veel meer inzicht in gekregen. Ik weet nu beter wat ik wil met mijn leven, welke dingen écht belangrijk voor mij zijn en waar ik op moet letten, wat mijn valkuilen zijn. Ik weet nu welke concrete stappen ik kan zetten en heb er vertrouwen in dat ik daarmee zelfstandig verder kan. En dat in maar één maand tijd! Ik ben heel tevreden met dit resultaat en zou Esther als coach zeker aanbevelen!”

-Nicolette-

“Esther heeft een heel prettige manier van coachen, waarbij je niet alleen maar vanuit een stoel moet nadenken. Je doet ook oefeningen waarmee je de situatie in kaart brengt en van verschillende kanten bekijkt. Ik ben zelf niet altijd even goed in het onder woorden brengen van problemen of dingen waar ik tegenaan loop, maar met Esther lukte me dat goed.”