Begeleiding na verlies in de zwangerschap

Als tijd niet alle wonden heelt…

Als je voelt dat je er zelf of samen met je partner niet uitkomt en dat je meer wilt doen om met het verlies om te gaan, wacht dan niet tot het misschien ooit vanzelf overgaat.

Je denkt misschien dat het gewoon nog wat meer tijd nodig heeft en dat de pijn met de tijd wel slijt. De tijd verzacht, maar heelt niet alle wonden. Wonden die niet goed verzorgd zijn, gaan zeuren en worden groter, net als onverwerkt verdriet en uitgestelde rouw.

Als je de kleur in leven terug wilt…

Je wilt weer écht kunnen lachen en kunnen genieten van de dingen die je doet en meemaakt. Zonder een rem te voelen en zonder dat er een deken van verdriet en gemis overheen ligt. Je wilt weer rust voelen in je hoofd en in je lijf en je wilt weer met energie je bed uit stappen. Je wilt weer zin hebben in wat komen gaat en blij kunnen zijn voor andere zwangere vrouwen. Zelf wil je ook weer aan een nieuwe zwangerschap kunnen en durven denken, want je wens voor (nog) een kindje is groot. Dit lijkt nu allemaal onmogelijk en je weet niet wat je ermee aan moet.

Daarom wil je gespecialiseerde hulp van iemand die weet wat je doormaakt en die jou (en je partner) op een professionele manier kan helpen om met dit grote verlies om te gaan.

Je bent hier op de juiste plek.


90-dagen programma:
‘Krachtig herstellen na verlies in de zwangerschap’

Gedurende 3 maanden ontvang je (samen met je partner) persoonlijke begeleiding van mij als professioneel coach en ervaringsdeskundige. Dit programma is een combinatie van gerichte persoonlijke begeleiding bij mij in de praktijk en ondersteuning op afstand, via Zoom of telefoon.

Tussen de begeleidingssessies door, ben ik er voor je op de momenten dat jij het nodig hebt. Ik bied een luisterend oor, zonder oordeel, waardoor álles bespreekbaar is. Op elk moment kun je rekenen op praktische tips en waardevolle handvatten om met specifieke (lastige) situaties om te gaan. Bijvoorbeeld op je werk, in contact met vrienden of familie of in de relatie met je partner. Ik help jou je eigen antwoorden te vinden door samen te onderzoeken wat voor jou (en je partner) op dat moment het best passend is.


Een beproefde en effectieve methode

Tijdens de persoonlijke begeleidingssessies werken we met de beproefde methode van Miskraambegeleiding Nederland, die speciaal ontwikkeld is voor gerichte begeleiding na:

 • een miskraam
 • herhaalde miskramen
 • het verlies van een kindje later in de zwangerschap (stilgeboorte)
 • een afgebroken zwangerschap/ abortus
 • MOLA-zwangerschap
 • een vruchtbaarheidstraject

Daarnaast sluit ik aan bij wat er speelt en waar je tegenaan loopt in je dagelijkse leven en wat voor jou/jullie belangrijk is op dat moment. Het 90-dagen programma kun je individueel doorlopen of samen met je partner.
Hoe lang of kort geleden het verlies in de zwangerschap ook heeft plaatsgevonden.


Hoe ziet dit programma eruit?

Twee dagdelen met gerichte persoonlijke begeleiding

We starten het traject met het eerste dagdeel. Daarin hebben we aandacht voor jouw/jullie verlies en de emoties die daarmee gepaard gaan. We gaan in op de emotionele impact van het verlies op jou, je partner, je gezin en je relatie. Dankzij efficiënte gesprekstechnieken en gerichte (ervarings)oefeningen ervaar je na deze sessie al snel meer rust in je hoofd en lichaam.

Twee weken later volgt het tweede dagdeel. Dan gaan we in op wat er op dat moment speelt en wat nog (extra) aandacht nodig heeft. Denk aan lastige (sociale) situaties in je werk, vriendschappen, familierelaties of andere confronterende situaties/gebeurtenissen. De kern van deze sessie is het opbouwen van het vertrouwen in de toekomst en in een eventuele volgende zwangerschap, zodat je weer sterk in je schoenen staat en met (veel) meer vertrouwen de deur uit stapt!

Vervolggesprekken op maat

Na twee weken hebben we een vervolgafspraak via Zoom of telefoon. Dan kijken we terug op de twee dagdelen en bespreken we de resultaten die behaald zijn. Ook bespreken we de onderwerpen die nog (extra) aandacht nodig hebben. In dit gesprek is er ruimte om alles te bespreken waar je tegenaan loopt. Ik denk met je mee hoe je met lastige gesprekken of confronterende situaties om kunt gaan, op een manier die recht doet aan jouw gevoelens.

In de maanden daarna loop ik met je mee en ondersteun ik je met persoonlijke gesprekken, opdrachten en oefeningen die aansluiten bij jouw persoonlijke proces.

Drie maanden lang jouw persoonlijke hulplijn

Gedurende het hele traject krijg je praktische tips en handvatten om met emoties en specifieke situaties om te gaan, óók buiten de geplande afspraken om! Ik ben er op de momenten dat jij of jullie het nodig hebben.

Op elk gewenst moment kun je me mailen, bellen of appen, zodat we elkaar snel spreken. Het kan gaan over vragen als: hoe bouw ik mijn werk en het contact met collega’s rustig op? Hoe bewaak ik mijn grenzen? Hoe ga ik om met mijn (schoon)zus, vriendin of collega die zwanger is of net bevallen is? Wat doe ik met babyshowers, gender reveal feestjes en kraamvisites? Hoe kan ik in gesprek komen of blijven met mijn partner? Hoe reageer ik op onhandige/kwetsende opmerkingen van anderen? Ik help je met deze situaties om te gaan, zonder jezelf weg te cijferen.

Natuurlijk is er ook ruimte voor al je vragen en zorgen rond een (eventuele) nieuwe zwangerschap, de verbinding met een (toekomstig) nieuw kindje in je buik en alles wat je verder bezig houdt.

Zonder oordeel luister ik naar jouw/jullie situatie en kijk ik mee wat voor jou op dat moment het meest helpend is. Daarmee kom je in alle situaties veel sterker in je schoenen te staan.


Wat het 90-dagen programma je oplevert?

 • Meer rust rond het verlies van je kindje(s)
 • Meer vertrouwen in jezelf en je lichaam
 • Meer energie voor werk en sociale contacten
 • Meer rust in je relatie
 • Meer vertrouwen in de toekomst
 • Persoonlijke tips en handvatten om met lastige (sociale) situaties om te gaan
 • Manieren om met je partner in gesprek te komen en/of te blijven
 • Minder angst en meer ruimte voor een (eventuele) nieuwe zwangerschap
 • Meer rust en vertrouwen in een nieuwe zwangerschap

Dit is wat het programma andere vrouwen en koppels heeft opgeleverd!

Meer ervaringen van anderen lezen? Klik dan hier!


Een waardevolle investering

Wil je je weer sterk voelen en weten dat je je verlies kunt dragen? Wil je weer vertrouwen hebben in jezelf, je lichaam, de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap en merk je aan alles dat dit is wat je nodig hebt?

Dan doe je met dit programma een waardevolle investering in jezelf, je relatie, je gezin én jullie toekomst!

De investering voor een individueel traject is €1.197,-*
Voor een traject samen met je partner is dat €1.497,-*

*Voor zakelijke klanten zijn deze bedragen exclusief btw.

Belangrijke tip:
Steeds vaker zijn werkgevers bereid om deze begeleiding (gedeeltelijk) te vergoeden. Vraag dus zeker even bij jouw werkgever na wat de mogelijkheden zijn!


Afspraak maken?

Bel of mail me even om een afspraak te maken of plan eenvoudig een afspraak in via onderstaande knop. Je kunt altijd op korte termijn terecht!

o6 24885513

esther@eccoachingdelft.nl

Specialist verwerken miskraam of stilgeboorte