Hulp bij abortusverwerking

Een afgebroken zwangerschap of abortus is voor de meeste vrouwen die het meemaken een gebeurtenis die impact heeft. Het kan invloed hebben op je zelfbeeld, je gezin, je relatie(s), je werk en je dagelijkse leven. Voor de meeste vrouwen/stellen is het een beslissing die niet zomaar genomen werd. Vaak geldt dan ook dat zowel het maken van de keuze als het afbreken van de zwangerschap een zware belasting zijn geweest voor de vrouw en mogelijk ook voor haar partner en de relatie. Ook nadat de afbreking heeft plaatsgevonden is het vaak niet gemakkelijk om de gebeurtenis plek te geven. Abortusverwerking vraagt aandacht, maar helaas is het in onze maatschappij niet altijd makkelijk om die aandacht eraan te geven.

Het taboe op het afbreken van een zwangerschap is nog altijd groot. Misschien heb je daardoor niet of nauwelijks met iemand over je abortus kunnen praten en voel je je eenzaam en alleen met je verdriet. Mogelijk heb je ook last van schaamte, angst- of schuldgevoelens, terwijl je het (nog steeds) met niemand kunt delen.

Heb je (ooit) een abortus meegemaakt en voel je dat het tijd is om erover te praten en iets met je (opgekropte) emoties te doen? Wil je passende hulp om je abortus de aandacht te geven die het verdient? Ik ben er graag voor je.


Gespecialiseerde begeleiding

Als basispsycholoog, professioneel coach en ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in zwangerschapsverlies en begeleid ik vrouwen en koppels die een kindje verloren hebben in de zwangerschap. Ik help ze om met meer positieve energie het leven weer op te pakken en met meer rust en vertrouwen de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap tegemoet te gaan.

Ik ben er voor jou (en je partner) als je professionele, gespecialiseerde hulp zoekt. Je kunt bij mij terecht voor begeleiding na een miskraam, herhaalde miskramen, een stilgeboorte of een zwangerschapsafbreking. Bij welke termijn je zwangerschap ook is geƫindigd en of het recent of langer geleden is gebeurd, ik stem mijn begeleiding geheel af op jouw of jullie persoonlijke situatie. Ook als je in je leven meerdere keren of op verschillende manieren met verlies in de zwangerschap te maken hebt gehad.


Abortusverwerking met een 90-dagen programma

Wil je je weer vrij voelen van alle negatieve emoties en gedachtes en wil je met meer rust en vertrouwen verder leven? Of wil je graag zeker weten dat je er alles aan hebt gedaan, zodat je een nieuwe zwangerschap aankunt?
Doorloop dan het 90 dagen programma:

‘Met kracht herstellen na verlies in de zwangerschap’

 • Bewezen effectief
  Ik werk met het 5-stappenprogramma van Miskraambegeleiding Nederland, dat speciaal ontwikkeld is voor begeleiding na een miskraam, abortus of ander zwangerschapsverlies. Het is een krachtige methode, waarvan de effectiviteit ruimschoots in de praktijk bewezen is.
 • Professionele en (ervarings)deskundige begeleiding
  Dankzij mijn opleidingen in psychologie, coaching en miskraambegeleiding begeleid ik jou als professioneel coach rondom je verlies en stem ik de aanpak geheel af op jouw persoonlijke situatie, wensen en behoeftes. Door eigen ervaringen weet ik hoe het voelt om een kindje te verliezen in de zwangerschap en ook hoe het is om de keuze te (moeten) maken om een zwangerschap al dan niet af te breken. Dat ik ervaringsdeskundig ben, zet mijn begeleiding extra kracht bij.
 • Resultaat op korte termijn
  De kracht van het 5-stappenprogramma is dat je met volledige aandacht en in alle rust stilstaat bij je abortus en alle emoties die daarbij horen. Je geeft op een efficiƫnte manier aandacht aan het proces dat aan de abortus vooraf ging en aan verschillende rouwtaken die helpen om je verlies te integreren in je leven. Daardoor ontstaat al snel meer rust in jou, je relatie en je gezin.

Dit programma kun je alleen doorlopen of samen met je partner.
Hoe lang of kort geleden je verlies ook heeft plaatsgevonden.


(h)erkenning bij de verwerking van je abortus

Omarm je keuze na abortus en kies voor een goede verwerking


Hoe zou het zijn om:

 • Het verhaal van je abortus te delen met iemand die weet hoe het is om een keuze te (moeten) maken?
 • Alles te kunnen zeggen wat je denkt en voelt, tegen iemand die geen oordeel heeft?
 • Ruimte te geven aan je (weggestopte) emoties, zonder dat je erin blijft hangen?
 • Te kunnen genieten van de mooie dingen in het leven, zonder je schuldig te voelen?
 • Meer rust te ervaren rond je abortus?
 • Met meer positieve energie en vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan?

Wil je kennismaken?

Een basis van vertrouwen en een persoonlijke klik is bij deze begeleiding heel fijn. Plan een vrijblijvende kennismaking in en ervaar meteen of de klik er is.

Kennismaken kan telefonisch, online of face-to-face bij mij in de praktijk. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen (digitaal) een kop koffie/thee te drinken.

Coach voor gespecialiseerde hulp na een abortus of zwangerschapsafbreking