90-dagen programma
‘Krachtig herstellen na verlies in de zwangerschap’

Als je gerichte aandacht geeft aan je verlies en alle bijbehorende emoties, kun je je op korte termijn veel beter voelen. Het programma ‘Krachtig herstellen na verlies in de zwangerschap’ geeft je precies wat je daarvoor nodig hebt. Het helpt je om in relatief korte tijd grote stappen te zetten in je verwerkingsproces, waardoor je al snel meer rust ervaart.

Drie maanden lang ontvang je (samen met je partner) persoonlijke begeleiding van mij als professioneel coach en ervaringsdeskundige op het gebied van zwangerschapsverlies. Deze persoonlijke begeleiding vindt grotendeels plaats bij mij in de praktijk en wordt aangevuld met gesprekken via Zoom of telefoon.

Tussen de begeleidingssessies door, ben ik er voor je op de momenten dat jij het nodig hebt. Ik bied een luisterend oor en kijk met je mee, zodat je op elk moment kunt rekenen op praktische tips en waardevolle handvatten om met specifieke (lastige) situaties om te gaan.


Een beproefde en effectieve methode

Tijdens de persoonlijke begeleidingssessies werken we met de beproefde 5-stappenmethode van Miskraambegeleiding Nederland, die speciaal ontwikkeld is voor gerichte begeleiding na:

 • een miskraam
 • herhaalde miskramen
 • verlies later in de zwangerschap
 • een stilgeboorte na een (bijna) voldragen zwangerschap
 • een afgebroken zwangerschap/ abortus

Wat het programma je oplevert:

 • Rust in je hoofd en lichaam
  Je verlies en alle emoties krijgen gerichte aandacht, waardoor je daarna minder piekert, beter slaapt en meer innerlijke rust ervaart.
 • Zelfkennis en zelfvertrouwen
  Je leert je eigen gedachtes en de signalen van je lichaam beter kennen. Dat geeft je meer controle, waardoor het vertrouwen in jezelf en je lichaam toeneemt.
 • Energie voor werk en sociale contacten
  Je weet hoe je om kunt gaan met lastige situaties in contact met vrienden en familie of op je werk. Daardoor kost het je minder energie. Je stapt met energieker je bed uit en hebt weer zin om dingen te ondernemen.
 • Begrip en steun in je relatie
  Je krijgt inzicht in de emoties, de gedachtes en het gedrag van je partner. Dat vergroot het onderlinge begrip en zorgt ervoor dat je op een constructieve manier met elkaar kunt praten en elkaar beter kunt steunen.
 • Vertrouwen in de toekomst
  Je ervaart dat je het verlies en alle emoties kunt dragen. Je weet wat je nodig hebt en wat je kunt doen om je goed te voelen (in je relatie). Daardoor voel je je sterker en ga je met meer vertrouwen de toekomst tegemoet.
 • Ruimte voor een (eventuele) nieuwe zwangerschap
  Je kunt een nieuwe zwangerschap beter loskoppelen van je verlieservaring(en), waardoor de angst afneemt. Je voelt dat je alles weer aankunt, ook een eventueel nieuw verlies. Dat geeft meer rust en moed voor een nieuwe zwangerschap.

Dit is wat het programma andere vrouwen en koppels heeft opgeleverd:

Meer ervaringen van anderen lezen? Klik dan hier!


Gratis persoonlijk advies?

De kans is groot dat je niet goed weet bij wie je in jouw situatie en met jouw klachten aan het juiste adres bent. Heb je een psycholoog nodig? Of misschien een trauma/EMDR-therapeut? Heb je voldoende aan gesprekken met een medisch maatschappelijk werker of Praktijkondersteuner bij de huisarts (POH)? Of kan een gespecialiseerde coach jou beter helpen?

Met mijn opleidingen in psychologie en coaching en mijn kennis en ervaring rond zwangerschapsverlies, kan ik goed inschatten wie jou de best passende hulp kan bieden.

In een gratis adviesgesprek verkennen we jouw situatie, wat je nodig hebt en wie of wat jou kan helpen om met je verlies om te gaan. Na dit gesprek weet je hoe je een stap verder komt en heb je meteen concrete tips en handvatten die meer rust en houvast geven.

Specialist verwerken miskraam of stilgeboorte