Foto: Quinmedia

Als de kleur uit je leven is…

Als je je kindje verloren bent in de zwangerschap, voel je je leeg en verdoofd. Je hebt nergens zin in en je haalt nergens meer plezier uit. Alles voelt nutteloos en onbelangrijk; opstaan, werken, sporten, afspreken met vrienden en familie. Niks is meer wat het was. De ‘leuke dingen’ zijn niet meer leuk. De kleur is uit je leven en alles is bedekt onder een nevel van verdriet en gemis. Dit gevoel kan lang aanhouden. Één op de vijf vrouwen heeft er na negen maanden nog steeds last van.

Als de tijd niet alle wonden heelt…

Als je voelt dat je er zelf of samen met je partner niet uitkomt en dat je meer nodig hebt om met het verlies om te gaan, wacht dan niet tot het misschien ooit vanzelf overgaat.

Je denkt misschien dat het gewoon nog wat meer tijd nodig heeft en dat de pijn met de tijd wel slijt. En ja, de tijd verzacht ook heus wat, maar het heelt niet alle wonden. En zeker geen wonden die niet goed verzorgd zijn. Die gaan zeuren en worden groter, net als onverwerkt verdriet en uitgestelde rouw.

Als je de kleur in je leven terug wilt…

Je wilt weer eens écht kunnen lachen en volop kunnen genieten van de dingen die je doet en meemaakt. Zonder die rem te voelen en zonder dat die nevel van verdriet en gemis er overheen ligt. Je wilt weer rust voelen in je hoofd en in je lijf en je wilt weer met energie je bed uit stappen. Je wilt weer zin hebben in wat komen gaat en weer blij kunnen zijn voor andere zwangere vrouwen. Zelf wil je ook weer aan een nieuwe zwangerschap kunnen en durven denken, want je wens voor (nog) een kindje is groot. Dit lijkt nu allemaal onmogelijk en je weet niet wat je ermee aan moet.

Daarom ben je op zoek naar gespecialiseerde hulp. Je zoekt iemand die weet wat je doormaakt en die jou (en je partner) op een professionele manier kan helpen om met jouw specifieke verlies of verliezen om te gaan.

Dan ben je hier op de juiste plek!


90-dagen programma
‘Krachtig herstellen na verlies in de zwangerschap’

Als je gerichte aandacht geeft aan je verlies en alle bijbehorende emoties, kun je je op korte termijn veel beter voelen. Dit 90-dagen programma geeft je precies wat je daarvoor nodig hebt. Het helpt je om belangrijke rouwtaken op te pakken en daarmee grote stappen te zetten in je verwerkingsproces. Daardoor ervaar je al snel veel meer rust.

Dit 90-dagen programma is een combinatie van persoonlijke begeleiding bij mij in de praktijk en ondersteuning naar behoefte op afstand via Zoom of telefoon. Drie maanden lang ontvang je (samen met je partner) persoonlijke begeleiding van mij als professioneel coach en ervaringsdeskundige op het gebied van zwangerschapsverlies.

Een beproefde en effectieve methode

Tijdens de persoonlijke begeleidingssessies werken we met de beproefde methode van Miskraambegeleiding Nederland, die speciaal ontwikkeld is voor gerichte begeleiding na:

 • een miskraam
 • herhaalde miskramen
 • verlies later in de zwangerschap
 • een stilgeboorte na een (bijna) voldragen zwangerschap
 • een afgebroken zwangerschap/ abortusConcrete invulling van het programma:

Twee dagdelen met intensieve persoonlijke begeleiding

We starten het traject met het eerste dagdeel. Daarin hebben we aandacht voor jouw/jullie verlies en de emoties die daarmee gepaard gaan. We gaan in op de emotionele impact van het verlies op jou, je partner, je gezin en je relatie. Na deze sessie ervaar je direct meer rust in je hoofd en in je lichaam.

Na twee weken rust volgt het tweede dagdeel. Dan gaan we in op wat er op dat moment speelt en wat nog (extra) aandacht nodig heeft. Denk aan lastige (sociale) situaties in je werk, vriendschappen, familierelaties of andere situaties. Belangrijke thema’s die sowieso aan bod komen zijn de toekomst en een (eventuele) volgende zwangerschap. Na deze sessie stap je (samen met je partner) met meer vertrouwen de toekomst tegemoet.

Terugblikgesprek

Na twee weken volgt een telefonisch terugblikgesprek op de sessies die in de maand daarvoor hebben plaatsvonden. We bespreken welke resultaten er behaald zijn en hoe je terugkijkt op de sessies. Daarnaast is er in dit gesprek alle ruimte voor eventuele vragen en opmerkingen die sindsdien nog op zijn komen borrelen.

Concrete tips en handvatten

Op beide dagdelen en daar omheen krijg je veel concrete tips en handvatten om met emoties en specifieke situaties om te gaan. Denk aan lastige situaties in je werk, je sociale leven of je relatie, het vertrouwen in je lichaam, belemmerende gedachtes die je maar niet loslaten, zorgen om een (eventuele) nieuwe zwangerschap, de verbinding met een (toekomstig) nieuw kindje in je buik en alles wat je verder bezig houdt.

Drie maanden lang jouw persoonlijke hulplijn op elk gewenst moment

Tot twee maanden na het terugblikgesprek ben ik er op de momenten dat jij of jullie het nodig hebben. Op elk gewenst moment kun je me mailen of appen en dan spreken we elkaar binnen één dag via Zoom of telefoon. Ik bied een luisterend oor zonder oordeel en help je jouw eigen antwoorden te vinden.
Hiermee kun je drie maanden lang elke dag rekenen op mijn praktische tips en waardevolle handvatten om met specifieke (lastige) situaties om te gaan. Bijvoorbeeld op je werk, in contact met vrienden of familie of in de relatie met je partner.

Praktische tool om met je partner in gesprek te komen of te blijven

Deze praktische tool bestaat uit een door mij (op maat) gemaakte kaartenset die jou helpt om na het begeleidingstraject de juiste vragen te (blijven) stellen aan je partner. Je kunt de vragen ook aan elkaar stellen, zodat je oog blijft houden voor elkaars gemoedstoestand en hoe je daarmee omgaat. Het is een waardevol hulpmiddel om op een constructieve manier in gesprek te komen of te blijven over jullie gezamenlijke verlies.


Wat het programma je oplevert:

 • Meer rust rond het verlies van je kindje(s)
  Je verlies krijgt plek in je leven en je besteed aandacht aan al je emoties. Daardoor pieker je minder, slaap je beter en ervaar je meer rust in je hoofd en in je lichaam.
 • Meer vertrouwen in jezelf en je lichaam
  Je leert je eigen gedachtes en de signalen van je lichaam beter kennen. Dat geeft jou meer controle, waardoor je meer op jezelf durft te vertrouwen.
 • Meer energie voor werk en sociale contacten
  Je stap met meer energie je bed uit en hebt meer zin om dingen te ondernemen. Je weet hoe je om kunt gaan met lastige situaties in contact met anderen of op je werk, waardoor je sterker in je schoenen staat.
 • Meer begrip en steun in je relatie
  Je krijgt inzicht in de emoties, de gedachtes en het gedrag van je partner. Dat vergroot het onderlinge begrip en zorgt ervoor dat je op een constructieve manier met elkaar kunt praten en elkaar beter kunt steunen.
 • Meer vertrouwen in de toekomst
  Je ervaart dat je het verlies en alle emoties kunt dragen. Je voelt je sterker, je weet wat je nodig hebt en je voelt dat je ook een eventueel verlies weer aankunt. Daardoor ga je met meer vertrouwen de toekomst tegemoet.
 • Minder angst en meer ruimte voor een (eventuele) nieuwe zwangerschap
  Je kunt een nieuwe zwangerschap beter loskoppelen van je verlieservaring(en), waardoor de angst afneemt. Je ziet daardoor minder op tegen een (eventuele) nieuwe zwangerschap.

Dit is wat het andere vrouwen en koppels heeft opgeleverd:

Meer ervaringen van anderen lezen? Klik dan hier!


Een waardevolle investering

Wil je weer meer vertrouwen hebben in jezelf, je lichaam, de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap en merk je aan alles dat dit 90-dagen programma is wat je nodig hebt?

Doe dan deze waardevolle investering in jezelf, je relatie, je gezin én jullie toekomst!

Wil je het traject individueel doorlopen? Dan is de investering €1.197,- *
Wil je het traject samen met je partner doorlopen? Dan is de investering €1.497,- *

Tip:
Steeds vaker zijn werkgevers bereid om een bijdrage te leveren aan het emotionele welzijn of herstel van werknemers na ingrijpende levensgebeurtenissen. Vraag jouw werkgever naar de mogelijkheden!

* Voor zakelijke klanten zijn de genoemde bedragen exclusief BTW.


Wil je kennismaken?

Een basis van vertrouwen en een persoonlijke klik zijn bij deze begeleiding heel fijn. Een kennismaking met mij is daarom altijd gratis en vrijblijvend. Plan een afspraak in en ervaar meteen of het goed zit.

Kennismaken kan telefonisch, online of face-to-face bij mij in de praktijk. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen (online) een kop koffie/thee te drinken.

Specialist verwerken miskraam of stilgeboorte