Hulp na afgebroken zwangerschap

Het afbreken van een zwangerschap is een ingrijpende gebeurtenis in je leven. Niemand kiest er zomaar voor. Soms is er een medische reden, soms spelen andere factoren een rol. Hoe dan ook, als je besloten hebt om een zwangerschap af te breken, kan dat grote impact hebben op je zelfbeeld, je gezin, je relatie(s), je werk en je dagelijkse leven.
Het maken van de keuze en het afbreken van de zwangerschap vormen een zware belasting, evenals de periode daarna. Je voelt je eenzaam en alleen met je verdriet. Mogelijk heb je last van schaamte, angst- of schuldgevoelens. Elke vrouw en elk koppel ervaart het anders en de impact kan op verschillende momenten in het leven voelbaar worden. Voor de één is dat direct, voor de ander na enkele maanden of jaren of bij een nieuwe zwangerschap of zwangerschapswens.
Heb jij last van (de keuze tot) het afbreken van je zwangerschap en voel je dat het tijd is om daar iets mee te doen? Wil je specialistische hulp om je afgebroken zwangerschap beter te verwerken? Dan ben ik er graag voor je.


Gespecialiseerde begeleiding

Als basispsycholoog, professioneel coach en ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in zwangerschapsverlies en begeleid ik vrouwen en koppels die een kindje verloren hebben in de zwangerschap. Ik help ze om met meer positieve energie het leven weer op te pakken en met meer rust en vertrouwen de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap tegemoet te gaan.

Ik ben er voor jou (en je partner) als je professionele, gespecialiseerde en persoonlijke hulp zoekt. Je kunt bij mij terecht voor begeleiding na een miskraam, herhaalde miskramen, een stilgeboorte of een zwangerschapsafbreking. Bij welke termijn je zwangerschap ook is geëindigd en of het recent of langer geleden is gebeurd, ik stem mijn begeleiding geheel af op jouw of jullie persoonlijke situatie. Ook als je in je leven meerdere keren of op verschillende manieren met verlies in de zwangerschap te maken hebt gehad.


Met kracht herstellen na een afgebroken zwangerschap

Wil je je vrij voelen van negatieve emoties en gedachtes en wil je met meer rust en vertrouwen verder leven? Of wil je graag zeker weten dat je er alles aan hebt gedaan, zodat je een nieuwe zwangerschap aandurft?
Doorloop dan in 90 dagen het programma:

‘Met kracht herstellen na verlies in de zwangerschap’

 • Bewezen effectief
  Binnen dit programma werk ik met het 5-stappenprogramma van Miskraambegeleiding Nederland, dat speciaal ontwikkeld is voor begeleiding na een miskraam, stilgeboorte of zwangerschapsafbreking. Het is een krachtig programma, waarvan de effectiviteit ruimschoots in de praktijk bewezen is.
 • Professionele en (ervarings)deskundige begeleiding
  Dankzij mijn opleidingen in psychologie, coaching en miskraambegeleiding begeleid ik jou als professioneel coach rondom je verlies en stem ik de begeleiding geheel af op jouw persoonlijke situatie, wensen en behoeftes. Door eigen ervaringen weet ik ook hoe het is om een kindje te verliezen in de zwangerschap en hoe het is om de keuze te (moeten) maken om een zwangerschap al dan niet af te breken. Dat ik ervaringsdeskundig ben, zet mijn begeleiding extra kracht bij.
 • Resultaat op korte termijn
  De kracht van het 5-stappenprogramma is dat je met volledige aandacht en in alle rust stilstaat bij het proces rond de afbreking, het verlies van je kindje en alle emoties die daarbij horen. Je geeft op een efficiënte manier aandacht aan verschillende rouwtaken, waardoor al snel meer rust ontstaat in jou, je relatie en je gezin.

Dit programma kun je alleen doorlopen of samen met je partner.


Herkenning en erkenning na een afgebroken zwangerschap

Omarm je keuze na abortus en kies voor een goede verwerking

Hoe zou het zijn om:

 • Het verhaal rond het afbreken van je zwangerschap te delen met iemand die weet hoe het is om een keuze te (moeten) maken?
 • Alles te kunnen zeggen wat je denkt en voelt, zonder je af te vragen of de ander je wel begrijpt?
 • Ruimte te geven aan je (weggestopte) emoties?
 • Te kunnen genieten van de mooie dingen in het leven, zonder je schuldig te voelen?
 • Met meer positieve energie en vertrouwen de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap tegemoet te gaan?

Wil je kennismaken?

Een basis van vertrouwen en een persoonlijke klik is bij deze begeleiding heel fijn. Een kennismaking met mij is daarom altijd gratis en vrijblijvend. Plan een afspraak in en ervaar meteen of de klik er is.

Kennismaken kan telefonisch, online of face-to-face bij mij in de praktijk. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen (digitaal) een kop koffie/thee te drinken.

Coach voor gespecialiseerde hulp na een abortus of zwangerschapsafbreking