Hulp na afgebroken zwangerschap

Het afbreken van een zwangerschap is een ingrijpende gebeurtenis in je leven. Niemand kiest er zomaar voor. Soms is er een medische reden, soms spelen andere factoren een rol. Hoe dan ook, als je besloten hebt om een zwangerschap af te breken, kan dat grote impact hebben op je zelfbeeld, je gezin, je relatie(s), je werk en je dagelijkse leven.
Het maken van de ‘keuze’ en het afbreken van de zwangerschap vormen een zware belasting, evenals de periode daarna. Je voelt je eenzaam en alleen met je verdriet. Mogelijk heb je last van schaamte, angst- of schuldgevoelens. Elke vrouw en elk koppel ervaart het anders en de impact kan op verschillende momenten in het leven voelbaar worden. Voor de één is dat direct, voor de ander na enkele maanden of jaren of bij een nieuwe zwangerschap of zwangerschapswens.
Houdt (de beslissing tot) het afbreken van je zwangerschap je meer bezig dan je zou willen en voel je dat het tijd is om daar iets mee te doen? Wil je specialistische hulp om met je afgebroken zwangerschap om te gaan? Dan ben ik er graag voor je.


Professionele en gespecialiseerde begeleiding

Als sociaal psycholoog, professioneel coach én ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen en koppels die een kindje verloren hebben in de zwangerschap.

Ik ben er voor jou (en je partner) als je professionele, gespecialiseerde hulp zoekt. Je kunt bij mij terecht voor begeleiding na een miskraam, herhaalde miskramen, een stilgeboorte of een zwangerschapsafbreking. Bij welke termijn je zwangerschap ook is geëindigd en of het recent of langer geleden is gebeurd, ik stem mijn begeleiding geheel af op jouw of jullie persoonlijke situatie.

Mijn begeleiding helpt jou (en je partner) om met de wirwar aan emoties om te gaan en om het verlies plek te geven in je leven en relatie. Dat zorgt ervoor dat je meer positieve energie het leven weer op kunt pakken en dat je met meer rust en vertrouwen de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap tegemoet te gaat.


Herkenning en erkenning na een afgebroken zwangerschap

Omarm je keuze na abortus en kies voor een goede verwerking

Hoe zou het zijn om:

  • Het verhaal rond het afbreken van je zwangerschap te delen met iemand die weet hoe het is om een keuze te (moeten) maken?
  • Alles te kunnen zeggen wat je denkt en voelt, zonder je af te vragen of de ander je wel begrijpt?
  • Ruimte te geven aan je (weggestopte) emoties?
  • Te kunnen genieten van de mooie dingen in het leven, zonder je schuldig te voelen?
  • Met meer positieve energie en vertrouwen de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap tegemoet te gaan?

Gratis webinar

Rouwen om verlies in de zwangerschap

Wat je kunt dóen in plaats van afwachten tot het vanzelf beter gaat.

Wat is rouwen en wat maakt rouwen om zwangerschapsverlies zo lastig? Elke eerste maandag van de maand geef ik dit webinar voor ouders die een kindje verloren hebben in de zwangerschap.

Gratis (advies)gesprek

Direct tips voor jouw persoonlijke situatie

In dit gesprek verkennen we waar je staat en wat je nodig hebt. Ook help ik je direct een stukje op weg.

In dit gesprek krijg je waardevolle tips en handvatten, die passen bij jouw persoonlijke situatie. Het maakt niet uit hoe lang of kort het geleden is. Voel je nu dat je hulp nodig hebt? Plan dan nu een (advies)gesprek in!


Wil je kennismaken?

Een basis van vertrouwen en een persoonlijke klik is bij deze begeleiding heel fijn. Een kennismaking met mij is daarom altijd gratis en vrijblijvend. Plan een afspraak in en ervaar meteen of de klik er is.

Kennismaken kan telefonisch, online of face-to-face bij mij in de praktijk. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen (digitaal) een kop koffie/thee te drinken.

Coach voor gespecialiseerde hulp na een abortus of zwangerschapsafbreking