Hulp bij de verwerking van een abortus

Een afgebroken zwangerschap of abortus is voor de meeste vrouwen die het meemaken een gebeurtenis die impact heeft. Het kan invloed hebben op je zelfbeeld, je gezin, je relatie(s), je werk en je dagelijkse leven. Voor de meeste vrouwen/stellen is het een beslissing die niet zomaar genomen werd. Vaak geldt dan ook dat zowel het maken van de keuze als het afbreken van de zwangerschap een zware belasting zijn geweest voor de vrouw en mogelijk ook voor haar partner en de relatie. Ook nadat de afbreking heeft plaatsgevonden is het vaak niet gemakkelijk om de gebeurtenis plek te geven. De verwerking van een abortus vraagt aandacht. Helaas is in onze maatschappij niet altijd makkelijk om die aandacht eraan te geven.

Het taboe op het afbreken van een zwangerschap is nog altijd groot. Misschien heb je daardoor niet of nauwelijks met iemand over je abortus kunnen praten en voel je je eenzaam en alleen met je verdriet. Mogelijk heb je ook last van schaamte, angst- of schuldgevoelens, terwijl je het (nog steeds) met niemand kunt delen.

Heb je (ooit) een abortus meegemaakt en voel je dat het tijd is om erover te praten en iets met je (opgekropte) emoties te doen? Wil je passende hulp om je abortus de aandacht te geven die het verdient? Ik ben er graag voor je.


Professionele en gespecialiseerde begeleiding

Als sociaal psycholoog, professioneel coach én ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen en koppels die een kindje verloren hebben in de zwangerschap.

Ik ben er voor jou (en je partner) als je professionele, gespecialiseerde hulp zoekt. Je kunt bij mij terecht voor begeleiding na een miskraam, herhaalde miskramen, een stilgeboorte of een zwangerschapsafbreking. Bij welke termijn je zwangerschap ook is geëindigd en of het recent of langer geleden is gebeurd, ik stem mijn begeleiding geheel af op jouw of jullie persoonlijke situatie.

Mijn begeleiding helpt jou (en je partner) om met de wirwar aan emoties om te gaan en om het verlies plek te geven in je leven en relatie. Dat zorgt ervoor dat je met meer positieve energie het leven weer op kunt pakken. Je gaat met meer rust en vertrouwen de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap tegemoet.

(h)erkenning bij de verwerking van een abortus

Omarm je keuze na abortus en kies voor een goede verwerking


Hoe zou het zijn om:

  • Het verhaal van je abortus te delen met iemand die weet hoe het is om een keuze te (moeten) maken?
  • Alles te kunnen zeggen wat je denkt en voelt, tegen iemand die geen oordeel heeft?
  • Ruimte te geven aan je (weggestopte) emoties?
  • Te kunnen genieten van de mooie dingen in het leven, zonder je schuldig te voelen?
  • Meer rust te ervaren rond je abortus?
  • Met meer positieve energie en vertrouwen de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap tegemoet te gaan?

Wil je kennismaken?

Een basis van vertrouwen en een persoonlijke klik is bij deze begeleiding heel fijn. Plan een vrijblijvende kennismaking in en ervaar meteen of de klik er is.

Kennismaken kan telefonisch, online of face-to-face bij mij in de praktijk. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen (digitaal) een kop koffie/thee te doen.

Coach voor gespecialiseerde hulp na een abortus of zwangerschapsafbreking