Hulp bij de verwerking van een stilgeboorte

Als je hoort dat het kindje in je buik zal overlijden, al overleden is of (onverwacht) stil geboren wordt, weet je niet wat je overkomt. Van het ene op het andere moment verandert álles. Je toekomstdromen spatten uiteen en niks is meer zoals je het had bedacht. Je weet dat dit verdriet en het gemis voor altijd onderdeel van je leven blijven en je vraagt je af hoe je hiermee verder kunt leven. Of je ooit nog enigszins gelukkig kunt worden. Je probeert stap voor stap je leven weer op te pakken, want je weet dat je verder moet. Maar misschien lukt dit je niet voldoende en merk je dat je hulp nodig hebt om de stilgeboorte van je kindje plek te geven in je leven, je relatie en/of je gezin? Dan ben ik er graag voor je.


Gespecialiseerde begeleiding

Als basispsycholoog, professioneel coach en ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in zwangerschapsverlies en begeleid ik vrouwen en koppels die een kindje verloren hebben in de zwangerschap. Ik help ze om met meer positieve energie het leven weer op te pakken en met meer rust en vertrouwen de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap tegemoet te gaan.

Ik ben er voor jou (en je partner) als je professionele, gespecialiseerde en persoonlijke hulp zoekt. Je kunt bij mij terecht voor begeleiding na een miskraam, herhaalde miskramen, een stilgeboorte of een zwangerschapsafbreking. Bij welke termijn je zwangerschap ook is geëindigd en of het recent of langer geleden is gebeurd, ik stem mijn begeleiding geheel af op jouw of jullie persoonlijke situatie. Ook als je in je leven meerdere keren of op verschillende manieren met verlies in de zwangerschap te maken hebt gehad.


Een krachtig programma biedt hulp bij de verwerking van een stilgeboorte

Voel je dat je meer nodig hebt om met het verlies van je kindje(s) om te gaan? Wil je met meer energie en vertrouwen je leven weer oppakken? Of wil je meer vertrouwen krijgen in een (toekomstige) nieuwe zwangerschap?
Doorloop dan het 90-dagen programma:

‘Met kracht herstellen na verlies in de zwangerschap’

 • Bewezen effectief
  Ik werk met het 5-stappenprogramma van Miskraambegeleiding Nederland, dat speciaal ontwikkeld is voor begeleiding na een miskraam, stilgeboorte of zwangerschapsafbreking. Het is een krachtige methode, waarvan de effectiviteit ruimschoots in de praktijk bewezen is.
 • Professionele en (ervarings)deskundige begeleiding
  Dankzij mijn opleidingen in psychologie, coaching en miskraambegeleiding begeleid ik jou als professioneel coach rondom je verlies en stem ik de begeleiding geheel af op jouw persoonlijke situatie, wensen en behoeftes. Door eigen ervaringen weet ik ook hoe het is om een kindje te verliezen in de zwangerschap en hoe het is om de keuze te (moeten) maken om een zwangerschap al dan niet af te breken. Dat ik ervaringsdeskundig ben, zet mijn begeleiding extra kracht bij.
 • Resultaat op korte termijn
  De kracht van het 5-stappenprogramma is dat je met volledige aandacht en in alle rust stilstaat bij je verlies en bij alle emoties die daarbij horen. Je geeft op een efficiënte manier aandacht aan verschillende rouwtaken, waardoor al snel meer rust ontstaat in jou, je relatie en je gezin.

Dit programma kun je alleen doorlopen of samen met je partner.


(h)erkenning bij de verwerking van een stilgeboorte

Hulp na een stilgeboorte/ stil geboren kindje helpt deze gevoelens te verminderen


Hoe zou het zijn om:

 • Het verhaal van jouw stil geboren kindje te delen met iemand die weet waar je het over hebt?
 • Alles te kunnen zeggen wat je denkt en voelt, zonder je af te vragen of de ander je wel begrijpt?
 • Ruimte te geven aan al je (weggestopte) emoties?
 • Te kunnen genieten zonder je schuldig te voelen?
 • Meer rust te ervaren rondom je verlies
 • Weer energie te hebben voor werk en sociale contacten
 • Met meer positieve energie en vertrouwen de toekomst tegemoet en een (eventuele) nieuwe zwangerschap tegemoet te gaan?

Wil je kennismaken?

Een basis van vertrouwen en een persoonlijke klik zijn bij deze begeleiding heel fijn. Een kennismaking met mij is daarom altijd gratis en vrijblijvend. Plan een afspraak in en ervaar meteen of het goed zit.

Kennismaken kan telefonisch, online of face-to-face bij mij in de praktijk. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen (digitaal) een kop koffie/thee te drinken.

Coach voor gespecialiseerde hulp na een abortus of zwangerschapsafbreking