Hulp bij de verwerking van een stilgeboorte

Als je hoort dat het kindje in je buik zal overlijden, al overleden is of (onverwacht) stil geboren wordt, weet je niet wat je overkomt. Van het ene op het andere moment verandert álles. Je toekomstdromen spatten uiteen en niks is meer zoals je het had bedacht. Je weet dat dit verdriet en het gemis voor altijd onderdeel van je leven blijven en je vraagt je af hoe je hiermee verder kunt leven. Of je ooit nog enigszins gelukkig kunt worden. Je probeert stap voor stap je leven weer op te pakken, want je weet dat je verder moet. Maar misschien lukt dit je niet voldoende en merk je dat je hulp nodig hebt om de stilgeboorte van je kindje plek te geven in je leven, je relatie en/of je gezin? Dan ben ik er graag voor je.


Professionele en gespecialiseerde begeleiding

Als sociaal psycholoog, professioneel coach én ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen en koppels die een kindje verloren hebben in de zwangerschap.

Ik ben er voor jou (en je partner) als je professionele, gespecialiseerde hulp zoekt. Je kunt bij mij terecht voor begeleiding na een miskraam, herhaalde miskramen, een stilgeboorte of een zwangerschapsafbreking. Bij welke termijn je zwangerschap ook is geëindigd en of het recent of langer geleden is gebeurd, ik stem mijn begeleiding geheel af op jouw of jullie persoonlijke situatie.

Mijn begeleiding helpt jou (en je partner) om met de wirwar aan emoties om te gaan en om het verlies plek te geven in je leven en relatie. Dat zorgt ervoor dat je met meer positieve energie het leven weer op kunt pakken en dat je met meer rust en vertrouwen de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap tegemoet gaat.


(h)erkenning bij de verwerking van een stilgeboorte

Hulp na een stilgeboorte/ stil geboren kindje helpt deze gevoelens te verminderen


Hoe zou het zijn om:

  • Het verhaal van jouw stil geboren kindje te delen met iemand die weet waar je het over hebt?
  • Alles te kunnen zeggen wat je denkt en voelt, zonder je af te vragen of de ander je wel begrijpt?
  • Ruimte te geven aan al je (weggestopte) emoties?
  • Te kunnen genieten zonder je schuldig te voelen?
  • Meer rust te ervaren rondom je verlies
  • Weer energie te hebben voor werk en sociale contacten
  • Met meer positieve energie en vertrouwen de toekomst tegemoet en een (eventuele) nieuwe zwangerschap tegemoet te gaan?

Wil je kennismaken?

Een basis van vertrouwen en een persoonlijke klik zijn bij deze begeleiding heel fijn. Een kennismaking met mij is daarom altijd gratis en vrijblijvend. Plan een afspraak in en ervaar meteen of het goed zit.

Kennismaken kan telefonisch, online of face-to-face bij mij in de praktijk. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen (digitaal) een kop koffie/thee te drinken.

Coach voor gespecialiseerde hulp na een abortus of zwangerschapsafbreking