Hulp na een miskraam; je hoeft het niet alleen te doen

Wat een miskraam met je doet, weet je pas als het je overkomt. Waarschijnlijk doet het meer met je dan je had gedacht. Misschien doet het ook meer met je dan je omgeving denkt of doorheeft. Als je een miskraam hebt gehad, kun je lange tijd overvallen worden door je eigen emoties. Je bent moe, je herkent jezelf niet en het vertrouwen in jezelf en je lichaam is niet meer wat het was. Is het normaal hoe je je nu voelt en wordt het ooit weer beter? Waar je relativeringsvermogen je er normaal gesproken doorheen sleept, lukt dat nu niet. Je hebt veel vragen waar geen geruststellend antwoord op komt. Je voelt je leeg, futloos en verdrietig en je weet niet hoe je verder moet.

De kans is groot dat je partner er heel anders mee omgaat dan jij. Dat het jullie niet (voldoende) lukt om er samen over te praten en gevoelens met elkaar te delen. Dit kan onbegrip veroorzaken, waardoor er ongewild meer afstand tussen jullie ontstaat.

Veel vrouwen/stellen willen het alleen oplossen, want dat doen anderen toch ook? Wat stelt een miskraam nou eigenlijk voor? Helaas is dat nog steeds een veel voorkomende gedachte. De impact van een miskraam wordt nog vaak onderschat, zowel door vrouwen/stellen die het meemaken als door werkgevers en professionals die met hen werken. Een miskraam is een specifieke vorm van verlies die om een specifieke benadering vraagt in het rouwproces. Het is dus niet gek als het je alleen niet lukt.

Merk je dat je er alleen of samen met je partner niet uitkomt en dat je hulp nodig hebt om met je miskraam om te gaan of een nieuwe zwangerschap aan te durven? Met gespecialiseerde hulp kun je in korte tijd grote stappen zetten, zodat je beter functioneert in je werk en dagelijkse leven en met meer vertrouwen de toekomst tegemoet gaat.


Professionele en gespecialiseerde begeleiding

Als sociaal psycholoog, professioneel coach én ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen en koppels die een kindje verloren hebben in de zwangerschap.

Ik ben er voor jou (en je partner) als je professionele, gespecialiseerde hulp zoekt. Je kunt bij mij terecht voor begeleiding na een miskraam, herhaalde miskramen, een stilgeboorte of een zwangerschapsafbreking. Bij welke termijn je zwangerschap ook is geëindigd en of het recent of langer geleden is gebeurd, ik stem mijn begeleiding geheel af op jouw of jullie persoonlijke situatie.

Mijn begeleiding helpt jou (en je partner) om met de wirwar aan emoties om te gaan en om het verlies plek te geven in je leven en relatie. Dat zorgt ervoor dat je met meer positieve energie het leven weer op kunt pakken. Je gaat met meer rust en vertrouwen de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap tegemoet.Hulp na een miskraam door erkenning en herkenning

Hulp na een stilgeboorte/ stil geboren kindje helpt deze gevoelens te verminderen


Hoe zou het zijn om:

  • Jouw verhaal te delen met iemand die weet waar je het over hebt?
  • Ruimte te geven aan al je (weggestopte) emoties?
  • Zeker te weten dat je er alles aan hebt gedaan om met je verlies om te gaan?
  • Te kunnen genieten, zonder je schuldig te voelen?
  • Meer rust te ervaren rondom je verlies?
  • Weer meer energie te hebben voor werk en sociale contacten?
  • Met meer positieve energie en vertrouwen de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap tegemoet te gaan?

Wil je kennismaken?

Een basis van vertrouwen en een persoonlijke klik zijn bij deze begeleiding heel fijn. Een kennismaking met mij is daarom altijd gratis en vrijblijvend. Plan een afspraak in en ervaar meteen of het goed zit.

Kennismaken kan telefonisch, online of face-to-face bij mij in de praktijk. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen (digitaal) een kop koffie/thee te drinken.

Coach voor gespecialiseerde hulp na een abortus of zwangerschapsafbreking