Een regenboog zwangerschap: zwanger na verlies

Een zwangerschap na verlies, bijvoorbeeld door een miskraam of stilgeboorte, wordt ook wel een regenboog zwangerschap genoemd en het kindje een regenboogbaby. Nadat je (ooit) een kindje bent verloren in de zwangerschap, is zwanger zijn nooit meer hetzelfde.

Een nieuwe zwangerschap gaat vaak gepaard met meer onzekerheid, angst en spanningen. Het vertrouwen in jezelf en je lichaam is niet meer wat het was en je durft niet écht blij te zijn. Misschien negeer je je nieuwe zwangerschap nog een beetje om jezelf te beschermen. Verbinding maken met het nieuwe kindje in je buik is lastig en de angst om het te verliezen staat in de weg om van je nieuwe zwangerschap te genieten. Je hebt behoefte aan extra controles en bent telkens weer blij en opgelucht als het hartje klopt en je kindje goed groeit. Helaas komen de twijfels daarna vaak snel weer terug; ‘Het kan nu alweer mis zijn of morgen alsnog misgaan…’ Je bent je daar zo mee bezig dat je er bijna geen rekening meer mee houdt dat het ook goed kan gaan met je baby.

Ben je na verlies opnieuw zwanger en heb je last van angst, onzekerheid of spanningen? Of durf je na je verlies een nieuwe zwangerschap helemaal niet aan? Met een beproefde methode help ik jou om het vertrouwen in jezelf en je lichaam terug te krijgen. Je voelt je sterker in een nieuwe zwangerschap, omdat je weer verbinding durft maken met het nieuwe kindje in je buik. Dat is waardevol voor jou én voor het kindje in je buik!


Professionele en gespecialiseerde begeleiding

Als sociaal psycholoog, professioneel coach én ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen en koppels die een kindje verloren hebben in de zwangerschap.

Ik ben er voor jou (en je partner) als je professionele, gespecialiseerde hulp zoekt. Je kunt bij mij terecht voor begeleiding na een miskraam, herhaalde miskramen, een stilgeboorte of een zwangerschapsafbreking. Bij welke termijn je zwangerschap ook is geëindigd en of het recent of langer geleden is gebeurd, ik stem mijn begeleiding geheel af op jouw of jullie persoonlijke situatie.

Mijn begeleiding helpt jou (en je partner) om met de wirwar aan emoties om te gaan en om het verlies plek te geven in je leven en relatie. Dat zorgt ervoor dat je met meer positieve energie het leven weer op kunt pakken. Je gaat met meer rust en vertrouwen de toekomst en de rest van je nieuwe zwangerschap tegemoet.Herkenning en erkenning als je zwanger bent na verlies

Hulp na een stilgeboorte/ stil geboren kindje helpt deze gevoelens te verminderen


Hoe zou het zijn om:

  • Jouw gevoelens te delen met iemand die weet wat je meemaakt?
  • Ruimte te geven aan al je (weggestopte) emoties?
  • Meer rust te ervaren rondom het verlies van je kindje(s)?
  • Meer energie te hebben voor werk en sociale contacten?
  • Met meer positieve energie en vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan?
  • Je sterk te voelen in een (toekomstige) nieuwe zwangerschap?

Wil je kennismaken?

Een basis van vertrouwen en een persoonlijke klik is bij deze begeleiding heel fijn. Plan een vrijblijvende kennismaking in en ervaar meteen of de klik er is.

Kennismaken kan telefonisch, online of face-to-face bij mij in de praktijk. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen (digitaal) een kop koffie/thee te doen.

Coach voor gespecialiseerde hulp na een abortus of zwangerschapsafbreking