Een regenboog zwangerschap: zwanger na verlies

Een zwangerschap na verlies, bijvoorbeeld door een miskraam of stilgeboorte, wordt ook wel een regenboog zwangerschap genoemd en het kindje een regenboogbaby. Nadat je (ooit) een kindje bent verloren in de zwangerschap, is zwanger zijn nooit meer hetzelfde.

Een nieuwe zwangerschap gaat vaak gepaard met meer onzekerheid, angst en spanningen. Het vertrouwen in jezelf en je lichaam is niet meer wat het was en je durft niet écht blij te zijn. Misschien negeer je je nieuwe zwangerschap nog een beetje om jezelf te beschermen. Verbinding maken met het nieuwe kindje in je buik is lastig en de angst om het te verliezen staat in de weg om van je nieuwe zwangerschap te genieten. Je hebt behoefte aan extra controles en bent telkens weer blij en opgelucht als het hartje klopt en je kindje goed groeit. Helaas komen de twijfels daarna vaak snel weer terug; ‘Het kan nu alweer mis zijn of morgen alsnog misgaan…’ Je bent je daar zo mee bezig dat je er bijna geen rekening meer mee houdt dat het ook goed kan gaan met je baby.

Ben je na verlies opnieuw zwanger en heb je last van angst, onzekerheid of spanningen? Of durf je na je verlies een nieuwe zwangerschap helemaal niet aan? Met een beproefde methode help ik jou om het vertrouwen in jezelf en je lichaam terug te krijgen. Je voelt je sterker in een nieuwe zwangerschap, omdat je weer verbinding durft maken met het nieuwe kindje in je buik. Dat is waardevol voor jou én voor het kindje in je buik!


Gespecialiseerde begeleiding

Als basispsycholoog, professioneel coach en ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in zwangerschapsverlies en begeleid ik vrouwen en koppels die een kindje verloren hebben in de zwangerschap. Ik help ze om met meer positieve energie het leven weer op te pakken en met meer rust en vertrouwen de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap tegemoet te gaan.

Ik ben er voor jou (en je partner) als je professionele, gespecialiseerde hulp zoekt. Je kunt bij mij terecht voor begeleiding na een miskraam, herhaalde miskramen, een stilgeboorte of een zwangerschapsafbreking. Bij welke termijn je zwangerschap ook is geëindigd en of het recent of langer geleden is gebeurd, ik stem mijn begeleiding geheel af op jouw of jullie persoonlijke situatie. Ook als je in je leven meerdere keren of op verschillende manieren met verlies in de zwangerschap te maken hebt gehad.

Miskraamcoach

Vertrouwen in je regenboog zwangerschap

Wil je meer vertrouwen hebben in je nieuwe zwangerschap en wil je meer van je zwangerschap kunnen genieten? Of durf je een nieuwe zwangerschap helemaal nog niet aan en wil je eerst het vertrouwen in jezelf en je lichaam herstellen?
Doorloop dan het 90-dagen programma:

‘Met kracht herstellen na verlies in de zwangerschap’

 • Bewezen effectief
  Ik werk met het 5-stappenprogramma van Miskraambegeleiding Nederland, dat speciaal ontwikkeld is voor begeleiding na een miskraam, stilgeboorte of zwangerschapsafbreking en bij een nieuwe zwangerschap na verlies. Het is een veel gebruikte methode, waarvan de effectiviteit ruimschoots in de praktijk bewezen is.
 • Professionele en (ervarings)deskundige begeleiding
  Dankzij mijn opleidingen in psychologie, coaching en miskraambegeleiding begeleid ik jou als professioneel coach rondom jouw verlies en een (toekomstige) nieuwe zwangerschap. Door eigen ervaringen weet ik hoe het is om een kindje te verliezen in de zwangerschap, hoe het is om voor de keuze van een afbreking te staan én hoe het is om na verlies opnieuw zwanger te zijn. Dat ik ervaringsdeskundig ben, zet mijn begeleiding extra kracht bij.
 • Resultaat op korte termijn
  De kracht van het programma is dat je met volledige aandacht en in alle rust stilstaat bij je verlies, je nieuwe zwangerschap en bij alle emoties die daarbij horen. Je geeft op een efficiënte manier aandacht aan verschillende rouwtaken en leert opnieuw verbinding te maken met het kindje in je buik. Daardoor ontstaat al snel meer rust in jou, je relatie/gezin en je nieuwe zwangerschap.

Dit programma kun je alleen doorlopen of samen met je partner.


Herkenning en erkenning als je zwanger bent na verlies

Hulp na een stilgeboorte/ stil geboren kindje helpt deze gevoelens te verminderen


Hoe zou het zijn om:

 • Jouw gevoelens te delen met iemand die weet wat je meemaakt?
 • Ruimte te geven aan al je (weggestopte) emoties?
 • Meer rust te ervaren rondom het verlies van je kindje(s)?
 • Meer energie te hebben voor werk en sociale contacten?
 • Met meer positieve energie en vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan?
 • Je sterk te voelen in een (toekomstige) nieuwe zwangerschap?

Wil je kennismaken?

Een basis van vertrouwen en een persoonlijke klik is bij deze begeleiding heel fijn. Plan een vrijblijvende kennismaking in en ervaar meteen of de klik er is.

Kennismaken kan telefonisch, online of face-to-face bij mij in de praktijk. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen (digitaal) een kop koffie/thee te doen.

Coach voor gespecialiseerde hulp na een abortus of zwangerschapsafbreking