Zwanger na een miskraam?

Ben je opnieuw zwanger na een miskraam of ander zwangerschapsverlies? Dan gaat dat waarschijnlijk niet zonder zorgen. Het kan moeilijk zijn om van je nieuwe zwangerschap te genieten. Ben je nu (nét) opnieuw zwanger na een miskraam en voel je alles behalve rust, liefde en vertrouwen? Dan herken je dit misschien…

Je zwangerschap voelt dubbel. Diep van binnen ben je ergens wel blij, maar angst en spanningen weerhouden je ervan om je écht blij te voelen. Eigenlijk wil je het liever nog even niet weten en neem je jezelf in bescherming. Je wacht vol spanning de eerste of de volgende echo af, om daarna (hopelijk) wél te kunnen genieten van je zwangerschap! Onzekerheid voert de boventoon en je voelt je schuldig over de negatieve gedachten en gevoelens die je hebt. En fantaseren over hoe het straks zal zijn als het eindelijk zover is…? Dat durf je al helemaal niet!

Dat het zo voelt is begrijpelijk en tegelijkertijd verdrietig. Want hoe deze zwangerschap ook mag lopen, het voelt nooit goed als je het niet de liefde en aandacht geeft die het verdient. Hoe pril je zwangerschap misschien ook is. Je verbinden met het kindje in je buik is daarom altijd waardevol! Als je zwangerschap goed gaat, helpt de verbinding jou om je sterk te voelen en om zo lang mogelijk van je zwangerschap te genieten. En als je zwangerschap onverhoopt weer te vroeg eindigt, dan geeft de verbinding je meer (veer)kracht om ook dit verlies te kunnen dragen.  

De uitdaging is dus om de verbinding met je kindje aan te gaan en jezelf toe te staan om het álles te geven wat het verdient. Zonder dat er een rem op zit. Zodat je je kindje zonder belemmeringen je liefde kunt geven en kunt uitkijken naar wat komen gaat. De verbinding voelen helpt je daarbij. Maar laat dat nou net het lastigste zijn, omdat je weet hoe het is om het te verliezen… Daarom is er de verbindingssessie!

VERBINDINGSSESSIEontspannen zwanger na een miskraam

In deze sessie maak je de waardevolle verbinding met het kindje in je buik, zónder dat het extra angst en spanningen oplevert. Je merkt direct dat angst en spanningen minder worden. Je voelt je sterk en ontspannen en je gaat met meer vertrouwen de volgende echo en de rest van je zwangerschap tegemoet.

Wil je op een ontspannen manier de liefdevolle verbinding maken met het kindje in je buik? Wil je sterk staan in je zwangerschap en voelen dat je alles aankunt? Dan is de verbindingssessie er voor jou!

En nu denk je misschien: “Nou, ik wacht toch eerst die echo nog maar even af”. Dat snap ik en dat herken ik! Het is een heel natuurlijke reactie. En tóch raad ik je aan om die echo niet af te wachten. De eerste 1000 dagen zijn cruciaal voor de ontwikkeling, de gezondheid en het welzijn van je kindje gedurende zijn of haar leven. En de zwangerschap telt mee.

Deze sessie is dus niet alleen waardevol voor jou, maar óók voor het kindje in je buik! Gun jezelf en je kindje nú al de rust en de verbinding die jullie verdienen! Hoe pril je zwangerschap misschien ook is. Het zal jou en je kindje goed doen, wat er ook gebeurt!

Wat deze sessie je oplevert (al vóór de eerste echo)?

  • Verbinding met het kindje in je buik
  • Rust in je hoofd en in je lichaam
  • Kracht en vertrouwen, hoe het ook loopt

Wil je niet alleen aandacht geven aan het nieuwe kindje in je buik, maar voel je dat er ook meer aandacht nodig is voor je verlies in de vorige zwangerschap(pen)? Lees dan meer over het 90 dagen programma ‘Krachtig herstellen na verlies in de zwangerschap’. Daarin kan óók aandacht zijn voor het nieuwe kindje in je buik.


Wat zeggen andere vrouwen die zwanger waren na een miskraam?

Josine

Na drie miskramen was ik opnieuw zwanger. Dat vond ik heel spannend en ik voelde veel onrust. Door de begeleiding van Esther ervaarde ik meer rust en voelde ik me krachtiger. Daardoor was ik meer ontspannen in de weken voordat ik mijn eerste echo kreeg. 

Anne

Toen ik bij Esther kwam, was ik net opnieuw zwanger. Ik negeerde de zwangerschap eigenlijk een beetje, omdat ik bang was om het weer kwijt te raken. Door de oefeningen met Esther voelde ik me veel rustiger en durfde ik weer verbinding te maken met het nieuwe kindje in mijn buik. Die allesoverheersende angst is er niet meer en ik ben blij met mijn nieuwe zwangerschap. Ik voel nu ook heel sterk dat het kindje in mijn buik echt heel welkom is. Dat voelt heel fijn. De oefeningen hebben me precies gebracht wat ik nodig had!

Robin

Na een miskraam was ik opnieuw zwanger. Ik had eigenlijk niet het gevoel dat ik nog last had van mijn miskraam. Pas na de oefeningen met Esther besefte ik dat ik eigenlijk nog niet echt bezig kon zijn met mijn nieuwe zwangerschap. Door daar actiever bij stil te staan, lukt dat nu wel!


Professionele en gespecialiseerde begeleiding

Als sociaal psycholoog, professioneel coach én ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen en koppels die een kindje verloren hebben in de zwangerschap.

Ik ben er voor jou (en je partner) als je professionele, gespecialiseerde hulp zoekt. Je kunt bij mij terecht voor begeleiding na een miskraam, herhaalde miskramen, een stilgeboorte of een zwangerschapsafbreking. Bij welke termijn je zwangerschap ook is geëindigd en of het recent of langer geleden is gebeurd, ik stem mijn begeleiding geheel af op jouw of jullie persoonlijke situatie.

Mijn begeleiding helpt jou (en je partner) om met de wirwar aan emoties om te gaan en om het verlies plek te geven in je leven en relatie. Dat zorgt ervoor dat je met meer positieve energie het leven weer op kunt pakken. Je gaat met meer rust en vertrouwen de toekomst en de rest van je nieuwe zwangerschap tegemoet.

Wil jij ook ontspannen zwanger zijn na een miskraam?

Laten we dan even kennismaken! Voor deze begeleiding is een basis van vertrouwen en een persoonlijke klik heel fijn. Een kennismaking met mij is daarom altijd gratis en vrijblijvend.

Plan een afspraak in en ervaar meteen of het goed zit.

Kennismaken kan telefonisch, online of face-to-face bij mij in de praktijk. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen (online) een kop koffie/thee te drinken.

Coach Regenboog-workshop na zwangerschapsverlies