Zwanger na verlies

Na een miskraam, stilgeboorte of andere vorm van zwangerschapsverlies, is zwanger zijn nooit meer hetzelfde als daarvoor. Een nieuwe zwangerschap gaat gepaard met meer onzekerheid, angst en spanningen. Je hebt behoefte aan extra controles en bent telkens weer blij en opgelucht als het hartje klopt en je kindje goed groeit. Maar nog voordat je thuis bent, slaan de twijfels alweer toe. Het kan nu alweer mis zijn of morgen alsnog misgaan… Je bent je daar zo bewust van dat je er niet op durft te vertrouwen dat het goed komt.
Opnieuw zwanger zijn na verlies is een enorme uitdaging op emotioneel gebied. Verbinding maken met het nieuwe kindje in je buik is moeilijk. Het voelt als een zeepbel in je hand; net zo mooi, maar ook net zo kwetsbaar. Je kunt niks doen om het te behouden en je bent bang om het te verliezen. Die angst weerhoud je om van je nieuwe zwangerschap te genieten. Je ziet niet meer hoe mooi het is.
Ben jij na verlies opnieuw zwanger en heb je last van angst, onzekerheid of spanningen? Of durf je na je verlies een nieuwe zwangerschap helemaal niet aan? Met een beproefde methode help ik jou om het vertrouwen in jezelf en je lichaam terug te krijgen. Je voelt je sterker in een nieuwe zwangerschap, omdat je weer verbinding durft maken met het nieuwe kindje in je buik. Dat is waardevol voor jou én voor het kindje in je buik!


Met vertrouwen zwanger zijn na verlies

Voel je dat je meer nodig hebt om met het eerdere verlies van je kindje(s) om te gaan? Wil je met meer positieve energie en vertrouwen een nieuwe zwangerschap aangaan? Of ben je opnieuw zwanger en wil je meer rust ervaren en meer van je zwangerschap genieten? Dan kun je met mij het bewezen 5-stappenprogramma van Miskraambegeleiding Nederland doorlopen.

 • Bewezen effectief
  Het 5-stappenprogramma is ontwikkeld door Miskraambegeleiding Nederland, speciaal voor begeleiding na een miskraam, stilgeboorte of zwangerschapsafbreking en bij een nieuwe zwangerschap na verlies. Het is een veel gebruikte methode, waarvan de effectiviteit ruimschoots in de praktijk bewezen is.
 • Professionele en (ervarings)deskundige begeleiding
  Dankzij mijn opleidingen in psychologie, coaching en miskraambegeleiding begeleid ik jou als professioneel coach rondom jouw miskraam en een (toekomstige) nieuwe zwangerschap. Door eigen ervaringen weet ik hoe het is om een kindje te verliezen in de zwangerschap, hoe het is om voor de keuze van een afbreking te staan én hoe het is om na verlies opnieuw zwanger te zijn. Dat ik ervaringsdeskundig ben, zet mijn begeleiding extra kracht bij.
 • Resultaat op korte termijn
  De kracht van het 5-stappenprogramma is dat je met volledige aandacht en in alle rust stilstaat bij je verlies, je nieuwe zwangerschap en bij alle emoties die daarbij horen. Je geeft op een efficiënte manier aandacht aan verschillende rouwtaken en leert opnieuw verbinding te maken met het kindje in je buik. Daardoor ontstaat al snel meer rust in jou, je relatie/gezin en een nieuwe zwangerschap.

Dit programma kun je alleen doorlopen of samen met je partner.

Benieuwd wat anderen van het programma vonden? Lees de ervaringen van vrouwen en koppels die jou/jullie zijn voorgegaan.


Herkenning en erkenning als je zwanger bent na verlies

Hulp na een stilgeboorte/ stil geboren kindje helpt deze gevoelens te verminderen


Hoe zou het zijn om:

 • Jouw gevoelens te delen met iemand die weet wat je meemaakt?
 • Ruimte te geven aan al je (weggestopte) emoties?
 • Meer rust te ervaren rondom het verlies van je kindje(s)?
 • Meer energie te hebben voor werk en sociale contacten?
 • Met meer positieve energie en vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan?
 • Je sterk te voelen in een (toekomstige) nieuwe zwangerschap?

Waarom ik hulp bied bij een zwangerschap na verlies

Ik ben Esther Cozijnsen, basispsycholoog en lifecoach, gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen en koppels na verlies in de zwangerschap. In de beginjaren van mijn coachpraktijk kreeg ik te maken met verschillende verliezen en spanningen in de zwangerschap. Ook heb ik voor keuze gestaan om een zwangerschap af te breken en ben ik na meerdere verliezen opnieuw zwanger geweest met een goede afloop.

In deze periode vond ik niet de hulp die ik zocht. Toch heb ik bij toeval tijdens mijn laatste zwangerschap mogen ervaren hoe ik weer vertrouwen kon krijgen in mezelf en mijn lichaam en hoe ik weer in verbinding kon komen met het nieuwe kindje in mijn buik. Daardoor heb ik na meerdere verliezen toch enorm kunnen genieten van deze zwangerschap, misschien wel juist omdat ik wist dat het ook mis kon gaan.

Mijn eigen ervaringen en het feit dat ik geen gespecialiseerde hulp kon vinden, hebben ertoe geleid dat ik mezelf als coach heb gespecialiseerd in verlies in de zwangerschap. Mijn missie is dat iedereen die op welke manier dan ook, een kindje verloren heeft in de zwangerschap, mag ervaren dat het leven ook weer lichter en leuker kan worden, evenals een nieuwe zwangerschap. Het verdriet en het gemis van je verlies kan blijven, zonder continu op de voorgrond aanwezig te zijn en zonder het plezier in het leven en/of een nieuwe zwangerschap weg te nemen. Met mijn begeleiding help ik vrouwen (en koppels) hierbij. Daarnaast zet ik me ervoor in om taboes rondom dit gevoelige thema te doorbreken en gespecialiseerde hulp toegankelijker te maken. Dat doe ik met de passie die ik door en dankzij mijn eigen ervaringen heb gevonden.

Wil je even kennismaken?

Een basis van vertrouwen en een persoonlijke klik is bij deze begeleiding heel fijn. Plan een vrijblijvende kennismaking in en ervaar meteen of de klik er is.

Kennismaken kan telefonisch, online of face-to-face bij mij in de praktijk. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen (digitaal) een kop koffie/thee te doen.

Coach voor gespecialiseerde hulp na een abortus of zwangerschapsafbreking