Regenboog zwangerschap

Zwangerschap na verlies

Als je vorige zwangerschap te vroeg eindigde en je afscheid moest nemen van het kindje waar je zo naar verlangde, dan kan dat grote impact hebben op een volgende zwangerschap. Een zwangerschap na verlies is vrijwel nooit onbezorgd, laat staan onbevangen. Het kan moeilijk zijn om ervan te genieten. Ben je nu (nét) opnieuw zwanger en voel je alles behalve rust, liefde en vertrouwen? Dan herken je dit misschien…

Je zwangerschap voelt dubbel. Diep van binnen ben je ergens wel blij, maar angst en spanningen weerhouden je ervan om je écht blij te voelen. Eigenlijk wil je het liever nog even niet weten en neem je jezelf in bescherming. Je wacht vol spanning de eerste of de volgende echo af, om daarna (hopelijk) wél te kunnen genieten van je zwangerschap! Onzekerheid voert de boventoon en je voelt je schuldig over de negatieve gedachten en gevoelens die je hebt. En fantaseren over hoe het straks zal zijn als het eindelijk zover is…? Dat durf je ook niet echt.

Dat het zo voelt is begrijpelijk en tegelijkertijd verdrietig. Want hoe deze zwangerschap ook mag lopen, het voelt nooit goed als je je kindje niet de liefde en aandacht geeft die het verdient. Hoe pril je zwangerschap misschien ook is. Je verbinden met het kindje in je buik is áltijd waardevol! Als je zwangerschap goed verloopt, helpt de verbinding jou om je krachtig te voelen en om zo lang mogelijk van je zwangerschap te genieten. En als je zwangerschap onverhoopt weer te vroeg eindigt, dan geeft de verbinding je meer (veer)kracht om ook dit verlies te kunnen dragen.  

De uitdaging is om de verbinding met je kindje aan te gaan en jezelf toe te staan om het álles te geven wat het verdient. Zonder dat er een rem op zit. Zodat je je kindje zonder belemmeringen je liefde kunt geven en kunt uitkijken naar wat komen gaat. De verbinding voelen helpt je daarbij. Maar laat dat nou net zo lastig zijn. Daarom is er de verbindingssessie.

VERBINDINGSSESSIE

In deze sessie maak je de waardevolle verbinding met het kindje in je buik. Al snel merk je dat de angsten en spanningen daardoor minder worden. Je voelt je sterk, weet hoe je kunt ontspannen en je gaat met meer vertrouwen de volgende echo en de rest van je zwangerschap tegemoet.

Wil je op een ontspannen manier de liefdevolle verbinding maken met het kindje in je buik? Wil je sterk staan in je zwangerschap en voelen dat je alles aankunt? Dan is de verbindingssessie er voor jou!

En nu denk je misschien: “Nou, ik wacht toch eerst die echo nog maar even af”. Dat snap ik en dat herken ik! Het is een heel natuurlijke reactie. En tóch is het zonde om die echo af te wachten. De eerste 1000 dagen zijn cruciaal voor de ontwikkeling, de gezondheid en het welzijn van je kindje gedurende zijn of haar leven. En de zwangerschap telt mee. Deze sessie is dus niet alleen waardevol voor jou, maar óók voor het kindje in je buik! Gun jezelf en je kindje nu al de rust en de verbinding die jullie verdienen! Hoe pril je zwangerschap misschien ook is.

Wat deze sessie je oplevert?

  • Verbinding met het kindje in je buik
  • Rust in je hoofd en in je lichaam
  • Je voelt je krachtig en hebt meer vertrouwen

Wil je niet alleen aandacht geven aan het nieuwe kindje in je buik, maar voel je dat er ook meer aandacht nodig is voor je verlies in de vorige zwangerschap(pen)? Lees dan meer over het 90 dagen programma ‘Krachtig herstellen na verlies in de zwangerschap’. Daarin kan óók aandacht zijn voor het nieuwe kindje in je buik.


Hoe anderen mijn begeleiding bij een zwangerschap na verlies ervaarden?


Wil jij ook een ontspannen zwangerschap na verlies?

Laten we dan even kennismaken! Voor deze begeleiding is een basis van vertrouwen en een persoonlijke klik heel fijn. Een kennismaking met mij is daarom altijd gratis en vrijblijvend.

Plan een afspraak in en ervaar meteen of het goed zit.

Kennismaken kan telefonisch, online of face-to-face bij mij in de praktijk. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen (online) een kop koffie/thee te drinken.

Coach Regenboog-workshop na zwangerschapsverlies

Gespecialiseerde begeleiding

Als basispsycholoog, professioneel coach en ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in zwangerschapsverlies en begeleid ik vrouwen en koppels die een kindje verloren hebben in de zwangerschap. Ik help ze om met meer positieve energie het leven weer op te pakken en met meer rust en vertrouwen de toekomst en een (eventuele) nieuwe zwangerschap tegemoet te gaan.

Ik ben er voor jou (en je partner) als je professionele en gespecialiseerde hulp zoekt. Je kunt bij mij terecht voor begeleiding na een miskraam, herhaalde miskramen, een stilgeboorte of een zwangerschapsafbreking. Bij welke termijn je zwangerschap ook is geëindigd en of het recent of langer geleden is gebeurd, ik stem mijn begeleiding geheel af op jouw of jullie persoonlijke situatie.

Ook ben ik er voor je als je na verlies opnieuw zwanger bent en last hebt van angst of spanningen.